Haberler

Okuyan'dan "Kur'an Bizim Neyimiz Olur?" Konferansı

Abone Ol

19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Okuyan, Çağrı-Der davetlisi olarak “Kur’an Bizim Neyimiz Olur ? ’ temalı konferans verdi.

19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Okuyan, Çağrı-Der davetlisi olarak "Kur'an Bizim Neyimiz Olur ' ' temalı konferans verdi.

Zonguldak Atatürk Kültür Merkezinde Çağrı Der davetiyle gerçekleşen konferansa Zonguldak'taki Sivil toplum Örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Kur'an'la amel edilmesi, Kur'an'ın iyice anlaşılıp anlatılması, Kur'an'la öğüt verilmesi hususlarının önemine değinen Okuyan, Kur'an'ın gündemi ile insanların gündeminin aynı olup olmadığının sorgulanması gerektiğine değinerek konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Kur'an'ın gündemi nedir' Buna karşılık bizim gündemimiz nedir? Biz gündemimizi neye göre ayarlıyoruz? Ayak rotamızı Kur'an mı belirliyor yoksa başka şekilde mi bakıyoruz? Kur'an ne derse biz yapabiliyor muyuz? Kur'an benim neyim olur? sorusunu her Müslüman kendisine sormalıdır. Kur'an'ın öncelediği şeyler nelerdir, benim önceliklerim nelerdir? Bunlar birbiriyle eşleşerek mi gidiyor yoksa ikisi birbirine teğet mi geçiyor, ikisi birbiriyle çakışıyor mu? Yaratıcı, Kur'an'la irtibatın olsun diyorsa bunu yapabileceğiz demek ki. Gece deyince aklımıza gece 1'den sonra gelmesin. Gece kavramı akşam ezanıyla başlar. Gece başladı işte ezan okununca. Ondan sabah ezanına kadar olan süre 6 saatlik zamanı kadar Kur'an okumakla ilişkilendirmemizi istiyor Yaradan. Ramazan ayında nasıl 17 saat aç durabiliyorsak demek ki isteyince de Kur'an da okuyabilir mişiz. Normal zamanda durabilir mi insan bu kadar yemek yemeden. Duramaz, çünkü beyin buna alışık değil komut verilmemiş çünkü. Beyin hazır değil buna. Kur'an'ın ilk istediği şey; ona iman etmemizdir. Kur'an'ın gündemi O'na iman etmemizle başlar. Demek ki Kur'an'a inanacağız ve hayatımızı ona göre şekillendireceğiz. Diyorlar ki Kur'an işine, aşına ve eşine karışmasın. Sadece naaşına karışsın. Böyle bir şey yok. Bir de Kur'an hatim yapma yarışması var günümüzde. Önemli olan Hatim yapmak değil, onu hayatına uygulamaktır. Hayatına bunu uygulamıyorsan şayet orada bir eksiklik söz konusudur. Bilgisayarınıza akıllı telefonunuza yükleyin 2 saatte Kuranı hatim etsin. Bu mekanik bir okumaktır. Sen kur an okuyorsun da Kur'an seni, okuyor mu? O yüzden sadece seslendirmek önemli değildir. O manaya göre hareket etmektir. Kur'an'la irtibat böyle olmaz. Buna sadakat demezler. Önemli olan onda yazılanla amel etmektir." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Okuyan Zonguldak 19 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title