Haberler

Omü'de "Tiroit" Toplantısı

Abone Ol

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Pembe Salon’da “Tiroit Cerrahisi ve Tiroit Cerrahisinde Sinir Monitorizasyonu” konulu panel gerçekleştirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Pembe Salon'da "Tiroit Cerrahisi ve Tiroit Cerrahisinde Sinir Monitorizasyonu" konulu panel gerçekleştirildi.

OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nın ev sahipliğini yaptığı toplantıda; Endokrin Cerrahi Derneği Tiroit Okulu Projesi kapsamında "Tiroit Cerrahisi ve Tiroit Cerrahisinde Sinir Monitorizasyonu" konuları tartışıldı. İstanbul Üniversitesi ve Şişli Etfal Hastanesi'nden akademisyenlerin katılımıyla, öğleden önce gerçekleştirilen panelde oturum başkanı Prof. Dr. Kenan Erzurumlu olmak üzere, tartışmacılar Prof. Dr.Yasemin Giles Şenyürek, Prof. Dr. Murat Danacı, Doç. Dr. Mehmet Kefeli ve Doç. Dr. Ayşe Kubat Üzüm tarafından "Nodular guatrlı hastalarda cerrahi girişim" konusu ayrıntılı olarak irdelendi.

Ardından, ameliyathaneden canlı yayın ile, Prof. Dr. Yasemin Şenyürek ve Doç. Dr. Fatih Tunca ile ekipleri tarafından uygulanan tiroit cerrahisi Dekanlık Toplantı Salonu'na eş zamanlı olarak nakledildi. Salondaki katılımcılar ve panelistlerle, ameliyathane ekibi karşılıklı soru-cevaplarla cerrahi yöntemin detaylarını ve sinir monitorizasyonu uygulaması tartışabilme imkanı buldular.

Öğleden sonraki oturumlarda ise Doç. Dr. Mehmet Uludağ'ın "Intraoperatif sinir monitorizasyonu tekniği" konulu sunumunun ardından Prof. Dr. Tarık Trezioğlu başkanlığında, panelistler Doç. Dr. Fatih Tunca, Doç. Dr. Mehmet Uludağ, Doç. Dr. Ayfer Kamalı Polat ve Doç. Dr. Bülent Güngör tarafından "Tiroidektomide komplikasyon riskini azaltan pre-interoperatif stratejiler" konusu detaylı şekilde tartışıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İstanbul Üniversitesi Şişli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title