Haberler

Önce Can Güvenliği Sonra Verimlilik

Abone Ol

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünde üretim tatbikatlarına başlanırken, iş ve işçi güvenliği için alınması gereken tedbirler uygulamalı olarak gösterildi.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünde üretim tatbikatlarına başlanırken, iş ve işçi güvenliği için alınması gereken tedbirler uygulamalı olarak gösterildi.

Üretim tatbikatlarının ilki, Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğü Kalabak ormanlarında, ikincisi ise Mihalıççık ve Çatacık Orman İşletme Müdürlüklerinin birleştirilmesi ile Eğriova'da yapıldı. Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Öztürk'ün başkanlığındaki eğitime, Bölge Müdür Yardımcısı Metin Topçu, Şube Müdürleri Ramazan Yöntem, Gürbüz Atmaç, İşletme Müdürleri Akın Akman, Gazi Çetin, Kemal Kayıran, müdür yardımcıları, şefler, orman muhafaza memurları ve üretimde çalışan köylüler olmak üzere toplam 150 kişi katıldı.

Eğitimi başlatan Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Öztürk, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Her şeyden önce can güvenliği geldiğini söyleyen Sayın Öztürk, "Arazi şartlarında her türlü tehlikeye açık bir ortamda çalışıyoruz. Orman işinde çalışan ekiplerimiz iş güvenliği tedbirlerini aldıktan sonra işe başlasınlar. Koruyucu baret, gözlük, eldiven, dizlik takmanız bir gün hayatınızı kurtarabilir. Bu yıldan itibaren iş güvenliği tedbirleri isteğe bağlı değil zorunludur" dedi.

"Üretim; Ormana yapılan bakım çalışmalarının bir sonucudur" diyen Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Öztürk, alttan gelen genç fidanlara yer açmak ve insan ihtiyaçlarını karşılamak için ekonomik ömrünü tamamlamış ağaçların kesildiğini söyledi. Öztürk, "100 yılda yetişen bir ağacın 1 santimetresini bile en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Tomruk, tel direk, maden direk, lif-yonga, kağıtlık gibi sınıflara ayırarak piyasaya arz edeceğiz" diye konuştu.

Tatbikatın devamında uzmanlar kendi konularını katılımcılara anlattılar. İş güvenliği ve işçi sağlığı konuları işlendi. Takılan baret sayesinde yukarıdan düşebilecek bir kuru dalın zararının nasıl önlendiği, koruyucu elbise sayesinde ayağa kaçırılan motorlu testereden nasıl korunulduğu uygulamalı olarak gösterildi. Daha sonra tatbiki birkaç ağaç kesilerek, bunun üzerinde kesme tekniği, devirme tekniği, budama, kabuk soyma, sınıflandırma ve dikili emval satışı gibi konular anlatıldı. Zaman zaman tartışma açılarak yeni göreve başlayan ekiplerin eğitilmesi sağlandı.

Afyonkarahisar'da yapılacak son tatbikat ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Zeki Öztürk Mihalıççık Eskişehir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title