Haberler

Orcia Firması Yetkililerinden KUTSO'ya Ziyaret

Güncelleme:
Abone Ol

Kütahya OSB'de faaliyet gösteren üyemiz Orcia Otomotiv A.Ş. Genel Müdürü Ziya Kaboğlu ve İnsan Kaynakları Müdürü Sabri Topcu, KUTSO'yu ziyaret etti.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren üyemiz Orcia Otomotiv A.Ş. Genel Müdürü Ziya Kaboğlu ve İnsan Kaynakları Müdürü Sabri Topcu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (KUTSO) ziyaret etti.

KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Karaaytaç ve Enver Özer evsahipliği yaptı.

Ziyarette Orcia Otomotiv A.Ş. Genel Müdürü Ziya Kaboğlu, ülkemiz ve dünyadaki ekonomik gelişmelerle ilgili görüşlerini paylaştı. İşletmelerinin yabancı ortakları bulunduğunu, 395 çalışan olduğunu ve Avrupa pazarına üretim yaptıklarını belirterek, Avrupa'daki finansal sorunların, işletmelerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Bu finansal sorunların, birçok şirketi etkilediğini, ancak şirketlerin kendi bünyesinde bu konuları yönetebileceğini söyledi. Kaboğlu, otomotiv sektörünün geleceği açısından, üretim yapılacak en iyi ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, coğrafi konum, genç nüfusun fazla olması gibi avantajları olduğunu ifade etti. Kütahya'nın da yatırım avantajları bulunduğunu, ancak, gümrük müdürlüğünün de olması gerektiğini söyledi.

Orcia Otomotiv A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Sabri Topcu, KUTSO ile iyi ilişkiler içinde olduklarını, işlem ve hizmet taleplerindeki müracaatlar konusunda, KUTSO'nun yardımcı olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç ise;Orcia A.Ş.'nin, Kütahya'da yaptığı yatırım ile ekonomiye ve istihdama büyük katkı sağladığını belirterek, bu katkılardan dolayı KUTSO adına teşekkür etti. Orcia A.Ş.'nin, özellikle kadınların iş yaşamına katılımının artırılması konusunda çok olumlu gelişmeler sağladığını, bu alanda ilimizde fark yarattığını ifade etti. Özotraç, Kütahya organize sanayi bölgeleri hakkında genel bilgileri paylaşarak, ilimizde üçüncü organize sanayi bölgesi kurulması yönünde çalışmalar başladığını belirtti. Kütahya'nın ve bölgenin ekonomik ve ticari açıdan gelişmesine katkı sağlayacak faaliyetlerde, KUTSO'nun üzerine düşen her hususta yardımcı olmaya ve çalışmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi. Özotraç, ayrıca BALO (Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar) projesinin, ulaşım maliyetlerini büyük ölçüde düşüreceğini ve Kütahya ile bölgesinde ekonominin canlanmasına olumlu katkıda bulunacağını ifade etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Özer Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title