Haberler

Ordu'da Ahilik Kültür Haftası Etkinliklerle Kutlandı

Abone Ol

Ahilik Kültür Haftası, Ordu'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ahilik Kültür Haftası, Ordu'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen etkinliğe Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Birliğe bağlı oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, "Ben bu günümüzün geçmişten ışık almasını, ders almasını geleceğe de bu ders ile birlikte daha ileriye gitmesini arzu ediyorum" dedi.

"Nasıl ki Ahi Evran İslam'ı, Türk gelenek ve göreneklerini yorumladı ve güzel şeyler ortaya çıkarttı. Mevlana'nın dediği gibi 'Dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım' daima ileriye bakmamız gerekiyor" diyen Vali Çiftçi, "Araştıracağız, önümüze bakacağız en güzelini yapacağız. Ordu'daki esnaflarımız da geçmişten ders alır, geleceğe en güzel şekilde kendilerini yapılandırırlar. İnşallah bu güzellikler ile Ordumuzu arkadaşlarımız el birliği ile gülistana çevirecekler. Tekrar gününüz kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu ise yaptığı konuşmada, "800 yıl öncesinde kurulmuş Ahilik teşkilatı günümüze kadar ayakta kalmış, hem teşkilat mensuplarının kaynaşmasını, dayanışmasını, birlik ve beraberliğini sağlamış, hem de üretimi yapan zanaat erbabının ürettikleri malın kalite ve standardı belirlenmiştir. Ahilik kurumunda özellikle ilim, akıl, ahlak ve çalışma ön planda tutulmuştur" ifadelerini kullandı.

Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.Sadullah Gülten'in "Ahilik ve Ahi Evran" konulu sunumunun ardından, Ordu Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri tarafından "Şed Kuşatma" gösterisini sundu.

Daha sonra, "Ahilik ve Ahi Evran" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler Davut Şahmaz, Leyla Yılmaz, Merve Uzun'a Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin tarafından hediyeler verildi.

Yılın Ahisi seçilen terzi Salih Toptaş, plaketini ve Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanlığı adına hediye edilen LCD televizyonunu Vali Kenan Çiftçi'nin elinden aldı.

Ahilik Kültür Haftası nedeniyle hazırlanan program, İl Müftülüğü Mehter Takımı'nın gösterisiyle renklendirirken, Atatürk Anıtı'nda düzenlenen Ahilik Kültür Haftası kutlama etkinlikleri Ahilik pilavının Vali Kenan Çiftçi ve protokol tarafından halka dağıtılmasıyla sona erdi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kenan Çiftçi Servet Şahin Aydın Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title