Haberler

Ordu'da 'Gökyüzünde Bir Işık da Sen Yak' Projesi

Abone Ol

Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi, organ bağışının önemi konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla 'Gökyüzünde Bir Işık da Sen Yak' isimli proje hazırladı.

Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi, organ bağışının önemi konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla 'Gökyüzünde Bir Işık da Sen Yak' isimli proje hazırladı.

Türkiye genelinde 20 bin kişinin organ nakli beklemesi ve organ bağışçı sayısının az olması, Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi öğretmenlerini organ bağışına karşı duyarlılığı artırmak amacıyla proje hazırlamaya yöneltti. Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi öğretmenleri Ümit Kökçüoğlu, Selahattin Özbucak, Cemal Gemici tarafından hazırlanan 'Gökyüzünde Bir Işık da Sen Yak!' adlı proje kapsamında yapılacak etkinliklerle organ bağışına dikkat çekilmeye çalışılacak. Projenin hazırlayıcısı ve yürütücüsü olan Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi öğretmenleri Ümit Kökçüoğlu, Selahattin Özbucak, Cemal Gemici, projenin amacı hakkında şu bilgileri verdiler: "Ülkemizde ulusal organ nakli bekleme listesine kayıtlı yaklaşık 20 bin kişi bulunmaktadır. Ailelerinin ölen kişinin vücut bütünlüğünün bozulacağı endişesi duyması, dini nedenler, ticari amaçla kullanılması ve organ mafyası söylentileri gibi nedenlerle organ nakillerine olan bakış açılarını değiştirmemiz gerekiyor. Ailelere gerçek bilgileri aktararak, konuya olan duyarlılıklarını arttırmak projemizin ana hedefidir. Projemizle, Okul Müdürümüz Muzaffer Kesik'in destekleriyle ve tüm okul öğrencilerinin katılımıyla organ bağışı konusunda bütün ilimizi kapsayacak şekilde bilinçlendirme çalışmaları yapacağız. Bilinçlenen halkımızın yapacağı bağışlarla Ordu ili diğer illere de örnek olacaktır. 2011 yılında ilimizdeki resmi organ bağışçı sayısı 67'dir. Bu rakam, organ bağışına olan duyarsızlığı ve bilgi eksikliğini ortaya çıkarmaktadır."

BAĞIŞLARA 'GÖKYÜZÜNÜ FENERİ'

Projenin, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Microsoft'un ortaklığı ile organize edilen 'Yenilikçi Öğretmenler Forumu 2012'de topluma destek kategorisinde sunulacağını da ifade eden öğretmenler, "Projemiz sonucunda ulaştığımız kayıtlı bağış yapanların sayısı kadar gökyüzü feneri düzenlenecek etkinlik akşamında ilimizde gökyüzüne bırakılacaktır. Bu fenerlerle, bağışçılar, gelecek zaman diliminde aydınlatacakları muhtemel hayatlar için şimdiden ışık yakmış olacaklardır. Biz tüm Orduluların zorunlu olarak organ bekleyenlerden değil, gönüllü organ bağışlayanlardan olmalarını ve Ordu semalarında kendi fenerlerini uçurmalarını bekliyoruz" dediler.

Proje kapsamında ilk etkinlik 9 Mart 2012 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak. İstanbul Göztepe Medicalpark Organ Nakli Koordinatörü Dr.Süleyman Tilif ve ekip arkadaşı Zuhal Işıklı, 9 Mart 2012 Cuma günü saat 14.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde organ bağışı konusunda bilgilendirme toplantısı yapacaklar. Medicalpark Ordu Hastanesi, Ordu Devlet Hastanesi Organ Bağışı Birimi, Ordu Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin destekleriyle yürütülen projenin başarıya ulaşabilmesi için bütün Ordu halkı, özel ve resmi kurumlar, dernek ve kulüp üyelerinden destek bekleniyor. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Ordu Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title