Orta Karadeniz Bölgesi Kültürü Masaya Yatırıldı
Hitit Üniversitesi (HİTÜ) Karadeniz Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Tarihsel Süreç İçerisinde Orta Karadeniz Bölgesi’nde Yer Alan Amasya, Tokat, Samsun ve Çorum İllerinin Kültür Hayatı” konulu panel gerçekleştirildi.
Hitit Üniversitesi (HİTÜ) Karadeniz Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Tarihsel Süreç İçerisinde Orta Karadeniz Bölgesi'nde Yer Alan Amasya, Tokat, Samsun ve Çorum İllerinin Kültür Hayatı" konulu panel gerçekleştirildi.
Panelde bir açılış konuşması yapan Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emre Güler, gelecek nesillere aktarılacak olan değerlerin herkesin ortak değeri olduğunu belirterek, "Bu değerlerimize miras gözü ile bakıyoruz. Yarınlara milli birlik ve beraberlik ruhu içinde güzel miraslar bırakmak ümidiyle sempozyumun düzenlenmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ederim" dedi.
Hitit Üniversitesi Karadeniz Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Esra Keskin ise, merkezlerinin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "Merkezimizin amacı Karadeniz Bölgesi'nde yerleşmiş medeniyetlerin zengin arkeolojik, sanatsal, tarihsel, antropolojik, etnografik kültürel değerlerini araştırmak, incelemek, belgelemek, korunmasına ve onarılmasına yönelik çalışmalar yapmak, bölgeyi tanıtıcı etkinliklere destek vermek ve toplumsal farkındalığın artmasını sağlamaktır. Bu panelimizi de bu amaç doğrultusunda gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından diğer panelistler Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Şarbak, Uzman Dr. Canay Umunç ve Uzman Doğan Koşan, Orta Karadeniz Bölgesinin kültür hayatı ile ilgili katılımcılara bilgiler aktardı. - ÇORUM