Haberler

Osmaniye'de, "90 Gün" Projesi Tanıtıldı

Abone Ol

Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Cem Uraldı, Sağlık Bakanlığı'nın "90 Gün" projesini tanıttı.

Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Cem Uraldı, Sağlık Bakanlığı'nın "90 Gün" projesini tanıttı.

Uraldı, genel sekreterlikteki toplantı salonunda yaptığı açıklamada, projeyle sağlık hizmetlerinde, yerelden merkeze doğru planlama sürecinin başladığını söyledi.

Projenin amacının hasta memnuniyetini ve sağlık çalışanlarının memnuniyetini sağlamak, iletişimle daha etkin sağlık hizmeti sunmak olduğunu ifade eden Uraldı, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığının 'Önce insan' sloganı ile başlattığı 'Sağlık Dönüşüm Programı' ile ilgili adımlar atıldı. Bu kapsamda geliştirilen '90 Gün' projesi sayesinde sağlık hizmetinde artık yerelden merkeze doğru planlama süreci başladı. Burada üç ana başlığımız var. Çalışan memnuniyeti, hasta memnuniyeti, hastane yönetimlerinin değerlendirilmesi. Standart olarak sunmaya devam ettiğimiz sağlık hizmetlerinin yanı sıra kurumumuz öncülüğünde hedefleri belirlenmiş, hastane hizmetlerinin değerlendirilmesi hayata geçiriliyor. Bunun ilk ayağı olarak '90 Gün' projesi ülke genelinde olduğu gibi Osmaniye'de başladı."

Uraldı, projenin hedeflerle yönetim ilkesine dayanan çalışması olduğunu dile getirerek, proje sonunda hazırlanacak raporun ülkenin 2014 sağlık stratejik planlamasını oluşturacağını belirtti.

Çalışma kapsamında 90 günde il genel sekreterliklerin ve merkez yönetim teşkilatının koordineli çalışmaları sonucu kamu hastanelerine ilişkin bazı yeniliklerin hayata geçirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Uraldı, "Hastanelerde kalite standartları oluşturmak istiyoruz. Hedefler ve yönetim ilkesine dayanan bir yönetim çalışmasını başlatıyoruz. Bu kapsamda 90 gün içerisinde hemen uygulamaya dönüştürülecek hizmet başlıkları olduğu gibi yapılacak tespitler ve değerlendirmelerde önümüzdeki yılın planlamasına esas teşkil edecek hususlarda mevcuttur. Vatandaşlarımız açısında baktığımızda bu çalışma sonunda daha güler yüzlü, hoş karşılayan, hoş muamele eden, ilgi ile dinleyen ve yol gösteren sağlık tesisleri hedeflenmektedir" diye konuştu. - Osmaniye

Kaynak: AA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Cem Uraldı Osmaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title