Haberler

Osmaniye'de Hastanelerin Sorunları Çalışma Toplantısı

Abone Ol

Osmaniye Tabip Odası’nca düzenlenen "Osmaniye’de Bulunan Hastanelerimizin Sorunları Çalışma Toplantısı"nda, il merkezi ve ilçelerdeki karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Osmaniye Tabip Odası'nca düzenlenen "Osmaniye'de Bulunan Hastanelerimizin Sorunları Çalışma Toplantısı"nda, il merkezi ve ilçelerdeki karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Osmaniye Tabip Odası'nda düzenlenen "Osmaniye'de Bulunan Hastanelerimizin Sorunları Çalışma Toplantısı"na İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Bahar, Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Cem Uraldı, Özel Kadirli 7 Mart Hastanesi adına Dr. Mustafa Gürlek, Dr. İlhan Gökçek, Özel İbni Sina Hastanesi adına Dr. Ömer Can, Dr. İdris Çolak, Özel Park Hastanesi adına Dr. Muammer Bayındır, Dr. Bülent Belevi, Dr. Mustafa Sönmezler Özel Sevgi Hastanesi adına Osman Atılgan, Şükrü Karagöl, Özel Yeni Hayat Hastanesi adına Dursun Taşçı, Dr. Şitai Çığ ile Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Cengiz Dağlaraştı, Genel Sekreter Dr. M. Bengü İmadoğlu, Dr. Kadir Yıldırım katıldı.

Toplantıda il merkezi ve ilçelerdeki sorunlar ele alındı.

Öncelikle ilçelerde hastaların acil ameliyat ve uzman ihtiyaçlarında koordinasyon sorunu olduğu belirtilen toplantıda, özel hastaneler ile devlet hastanelerinin yönetimleri arasında koordinasyon kurulmasına karar verildi. Ameliyatlarda ani gelişen ve özel uzmanlık gerektiren durumlarda hastanelerde bulunan uzmanların konsültasyon ve acil müdahale ihtiyacı oluğunda karşılıklı olarak istişareler kurulabilmesi ve gereken acil desteğin verilebilmesi konusunda çalışmalar yapılmasına kararlaştırıldı.

Osmaniye'de giderek artan bir yoğun bakım sorunu bulunduğu belirtilen toplantıda, bu sorunun komşu illerde de yoğun bir şekilde yaşandığı, özellikle acil durumlarda hastaların bu illere naklinde yatak-yer yokluğu sorunları ortaya çıktığı dile getirildi. Osmaniye Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım sayısının ve yatak sayılarının arttırılması hususunda çalışmalar yapılacağı ayrıca, 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle Anjio Ünitesi, Kardiyovasküler Cerrahi, Çocuk Yoğun Bakım'ın açılması için yapılan çalışmaların sona yaklaşıldığı bilgisi verildi.

Toplantıda, özellikle 3. basamak (en üst seviyede) yoğun bakım için talep edilen 'uzman hematolog' temininde büyük sıkıntılar olduğu, bunun da Adana'dan görevlendirme ile çözülebileceği konuyla ilgili olarak Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nce gerekli girişimlerde bulunulacağı kaydedildi.

Hekimlerin giderek artan iş yükünün azaltılması, kamu hastanelerinin bina ve yatak stokunun özel hastaneler seviyesine çıkarılması ve kaliteli hekimlik için çalışmalar yapılması gerektiği ve bunun için çalışmaların sona yaklaşıldığı vurgulandığı toplantıda, özel hastanelerin SGK tarafından kamuyu zarara uğratmayan basit usul hatalarında bile çok yüksek cezalar vermesinin, SUT uygulamaları ile hastanelerin sürdürülebilirliğinin mümkün olmadığı da belirtildi.

Gerek yatak gerekse yeni kadro verilmemesiyle daha iyi ve kaliteli sağlık hizmeti sunulmasının engellendiği, özellikle ilk yapılan özel hastanelerin cezalandırıldığı bir durumun ortaya çıktığı ifade edilen toplantıda, son zamanlarda hekimlere yönelen şiddet ve haksız uygulamaların bir kısmının hekimler arası iletişim sorunları sebebiyle olduğu, bunun için ise Osmaniye Tabip Odası'nda branş hekimleri arasında eş güdüm toplantıları yapılmasına karar verildi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Cingöz Mehmet Bahar Cem Uraldı Kadirli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title