Haberler

Ovakent 3. Keşkek Festivali Piknik Havasında Kutlandı

Abone Ol

Ödemiş'in Ovakent beldesinde geleneksel hale gelen Keşkek Şenliği'nin 3.'sü Pazar günü beldenin zeytinlik alanında yapıldı.

Ödemiş'in Ovakent beldesinde geleneksel hale gelen Keşkek Şenliği'nin 3.'sü Pazar günü beldenin zeytinlik alanında yapıldı.

Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel'in ev sahipliği yaptığı şölene, Bademli belediye başkanı Selahattin Kundak, tarihçi yazar Behiç Galip Yavuz, CHP İlçe Başkanı Mehmet Eriş, CHP kadın kolları üyeleri, belediye meclis üyeleri, bazı oda başkanları da konuk olarak katıldılar.

Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "60 yıl öncesi kutlanan ancak zamanla unutulmaya yüz tutan bir

geleneği bizler canlandırmak istedik. Ovakent Belediyesi olarak halkımızla iç içe geçirdiğimiz etkinlikler bizi mutlu ediyor. Belediye olarak 3000 bayrak dağıttık. Halkımıza da 3000 kişilik keşkek ve pilav ikramında bulunduk. Bizler vatandaşımızla hep bir arada olmak istiyoruz. Ne yazık ki yasaların değişmesi sebebiyle belediyenin kapatılması durumuyla bu sene birlikte kutladığımız bu son festivalimiz olabilir. Ben Ovakent halkına ve bizleri yalnız bırakmayıp buraya kadar gelen dostlarıma çok teşekkür ediyorum."

Keşkek festivali öğrencilerin halk oyunları gösterilerinin sergilemeleriyle devam etti. Önce Kafkas ekibi, sonrasında Efe gurubu gösterilerini sahnelediler. Konukların piknik havasında eğlendiği festivalde Ovakent Ortaokulu öğrencilerinin yazdığı öykü kitapları da satışa sunuldu. Velilerin düzenlemiş olduğu kermese de yoğun katılım hakim olurken festival öğrencilerin modern dans gösterileriyle sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Demirel Bademli Ovakent Ödemiş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title