Haberler

Oyuncu Tanrıöven, "Edirne Kalelerimizdendi"

Abone Ol

Sinemanın ve Televizyon dizilerinin tanınmış ismi Settar Tanrıöven Edirne’de bu yıl birincisi düzenlenen Film Festivali nedeniyle Edirne’ye geldi.

Sinemanın ve Televizyon dizilerinin tanınmış ismi Settar Tanrıöven Edirne'de bu yıl birincisi düzenlenen Film Festivali nedeniyle Edirne'ye geldi.

TRT'de yayınlanan 'Baba Candır' adlı dizide ve Edirne Film Festivali'nde bu gün gösterime girecek olan 'Saklı' isimli filmde rol alan oyuncu Tanrıöven, İstanbul'da tiyatro oynarken, turne kapsamında sık sık Edirne'ye geldiklerini belirterek, "Edirne kalelerimizden birisiydi" dedi.

Turneler kapsamında kentte Pazartesi ve Salı günleri tiyatro sahnelediklerini kaydeden Tanrıöven, "Edirneliler Halk Eğitim Merkezi'nin salonuna aileleriyle beraber gerek izlerlerdi. O yüzden Edirne'ye sık sık gelerek oyunlarımızı sahnelerdik. Edirne çok güzel bir şehir, ülke genelinde şehirler aynılaşıyor, bu benim canımı sıkıyor. Ama hala Edirne'de burası Edirne diyerek oturabileceğimiz, gezebileceğimiz yerler var. Umarım bu yerlerin başına bir iş gelmez bunlar korunur. Tarihi çarşıları, camilerin çevreleri ile Edirne'de olduğunu hissetmek istiyor insan. Şimdi alış veriş merkezleri İstanbul'da da var, Konya'da da var, diğer illerde de var. Bir yere gitmiş olmuyorsun alışveriş merkezine gittin zaman. Her yerin çarşısı mahalleleri vardır. Onları korumak lazım. Yine büyüt ama civarına doğru git orayı tahrip etme" diye konuştu.

Edirne Uluslararası Film Festivali'nde gösterimi yapılacak 'Saklı' isimli filmin yönetmeni, senaristi ve yapımcısı olan Selim Evci ise, filmle ilgili olarak aileye bakan bir yapım olduğunu kaydederek, iki ailenin birbiriyle kesişen bir öyküsü olduğunu ifade etti.

Tanrıöven ve Evci Edirne'de tava ciğer yemeği tercih ederek, ciğeri çok beğendiklerini söyledi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selim Evci İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title