Haberler

Özel Başak Koleji Tales Matematik Müzesi, Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Abone Ol

Aydın’da 27 Mayıs 2015 tarihinde açılışı yapılan Özel Başak Koleji Tales Matematik Müzesi şehir dışından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor.

Aydın'da 27 Mayıs 2015 tarihinde açılışı yapılan Özel Başak Koleji Tales Matematik Müzesi şehir dışından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor.

Fikir babalığını ve danışmanlığını Aydın Özel Başak Koleji Eğitim Danışmanı Metin Akyol'un yaptığı Tales Matematik Müzesi şehir dışından gelen öğrencileri ağırlamaya devam ediyor. Bugün İstanbul Sevgi Koleji öğrencilerine kapılarını açtıklarını belirten Özel Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Alp Ayaydın, "Tales Matematik Müzesi sergi çeşitliliği bakımından dünyada bir ilk olma niteliği taşıyor. Müze Matematik öğretmenimiz Ahmet Akyol ziyarete gelen öğrencilerimize rehberlik ederek, müzedeki tüm istasyonla ilgili ilginç detaylı bilgiler veriyor. Müzemize başta Muğla, İzmir, Denizli ve İstanbul olmak üzere birçok okulun ziyaretleri gerçekleşti ve bundan sonra da bu şekilde devam edecektir" dedi.

ZİYARETE GELEMEYENLER İÇİN GEZİCİ MÜZE PLANLANIYOR

Maddi durumu iyi olmayan Aydınlı öğrenciler için bazı özel uygulama ve planlamalar düşündüklerini belirten Özel Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Alp Ayaydın "Aydın'a çok uzak olmasına rağmen müzemize İstanbul'dan bile gelen öğrenciler ve kurumlar var. Bu aşamada Aydın içinde yaşayıp ta Tales Matematik Müzesi'ne maddi yetersizlikler nedeniyle gelemeyen öğrencilerimiz için çeşitli uygulamalar yapmayı düşünüyoruz. Mesela bu uygulama planları içinde Gezici Müze Projesi, maddi sıkıntı yaşayan öğrenciler için ücretsiz ziyaret imkanları gibi çözüm yolları üreteceğiz" dedi.

AYDIN KENT TURİZMİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜZE

Müze danışmanı Metin Akyol da, "Örneğin Almanya Giessen Eyaleti dünyaca bilinen turizm şehirlerinden biridir. Yaklaşık 90 bin nüfusa sahip bu şehir her sene nüfusunun 5-6 katı fazla turist ağırlamaktadır. Aydın'ı da bu şekilde turizmde örnek gösterilecek yer haline getirmeliyiz. Şehrimize alternatif turizm açısından çok değer kazandıracak bu müzeye tüm Aydın halkı ve bürokratlarımızla birlikte desteklemeli. Çünkü matematik müzesi yurtdışından, şehir dışından her gün farklı grupların ziyaret ettiği bir yer olduğu zaman, yerli ve yabancı turistler Aydın esnafından da alışveriş yapacaktır Aydın'ı gezerek tanıtılmasında büyük pay sahibi olacaktır" diye konuştu.

MÜZE 135 FARKLI İSTASYONA SAHİP

Metin Akyol 135 farklı istasyona ev sahipliği yapan bir ilk olma niteliği taşıdığını söyleyerek "Tales Matematik Müzesi'nde yer alan istasyonlardan bazıları saymak gerekirse; İkili sayma sistemi, Fibonacci sayıları, Altın oran, Pi sayısı, Sam Loyd puzzle, İmkansız üçgen, Dört renk problemi, Penrose yüzeyler, Pisagor teoremi, Ayna - açı ilişkisi - simetri, Kimya ve matematik, Ames odası, Parabol, Sikloit, Kare tekerlek, Kemer ve mimar sinan köprüsü, da Vinci köprüsü, Hareketli yüzeyler (hiperparabol), Hiperparabolik devinim, Kaos teorisi, Graf teorisi, Pick teoremi, Gauss yöntemi, Basit harmonik diziler, Limit, Sürekli ve süreksiz fonksiyonlar, Platau kanunu ve yüzey gerilimi, Topolojik düğümler, Cebirsel heykeller, Oyun teorisi, Şifreleme, Akıl oyunları ile ilgili materyaller gibi birçok istasyon var" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Akyol Aydın Özel İstanbul Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title