Haberler

Özel Kardelen Koleji'nde İlköğretim 8. Sınıfların Mezuniyet Coşkusu Yaşandı

Abone Ol

Nevşehir Özel Kardelen Koleji İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencileri Dedeman Otelde düzenlenen mezuniyet gecesinde kep atmanın mutluluğunu yaşadılar.

Nevşehir Özel Kardelen Koleji İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri Dedeman Otelde düzenlenen mezuniyet gecesinde kep atmanın mutluluğunu yaşadılar.

Özel Kardelen Koleji İlköğretim 8. sınıflar mezuniyet gecesine Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Özel Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe, Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan, Özel Kardelen Koleji İlköğretim Müdürü Özgül Saygılı, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlarken program Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan'ın açılış konuşması ile devam etti. Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Birçoğu ana sınıfından beri bizimle birlikte olan sevgili yavrularımız bugün 8 yıllık eğitimlerini tamamlamış bulunuyor. Biz öğrencilerimizi milli, manevi ve ahlaki değerler ile besledik. Onlara doğruyu, yanlışı, iyiyi kötüyü öğretebildiğimize inanıyorum. Öğrencilerimizi bilimin ışığında geleceğe hazırlamaya çalışarak ülkemize, milletimize yararlı birer fert yetiştirdiğimize yürekten inanıyorum. O yüzden bu gece veda gecesi değildir. Yeni bir hayatın başlangıcıdır. Kardelen Koleji ailesi olarak bizlere inanarak emanet ettiğiniz çocuklarınızın Anadolu ve Fen Lisemizde eğitimlerini üstlenmeyi arzu ediyoruz. Bu gecenin haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecan ile çarpan velilerimiz. Siz bu akşam düzenlemiş olduğumuz törenin en mutlu ve en onurlu kişilerisiniz. Hayatta en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu bilerek çocuklarınızın eğitim yaşamı boyunca onlara maddi ve manevi olarak her türlü desteği verdiniz. Onların sevinçlerini ve hüzünlerini paylaştınız. En kötü zamanlarında onların en büyük desteği oldunuz. Sevgili öğrenciler sizler 8 yıllık bir emeğin sonunda mezuniyetin sevincini yaşıyorsunuz. Bu sevincin yanında sizlere iki önemli tavsiyem olacak. Bunlardan biri yeri geldiğinde özür dilemesini bilmeniz diğeri de insanlara sevgi ile yaklaşmanız olacaktır. Bunları başarırsanız hedeflerinizde başarılı olursunuz. Gelecek sizi korkutmasın çünkü yarınlara atmış olduğunuz adımlar sağlamdır. Artık eğlenmeyi ve dinlenmeyi hak ettiniz. İnanıyorum ki gelecekte daha büyük okullarda, fakültelerde, üniversitelerde okuyarak büyük kişiler olacaksınız. Yolunuz açık olsun."

Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan'ın ardından ise Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat bir konuşma yaptı. Büyükfırat konuşmasında, " Ben öncelikler okullara gittiğimde öğretmenlerimiz ile yapmış olduğum sohbetlerde sevginin her zaman ön planda tutulması gerektiğini ifade ediyorum. Ben de öğrencilerimize saygılarımı sunuyorum. Sizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum, mutluluk diliyorum huzur diliyorum. Kardelen Koleji'nin değerli idarecileri, değerli öğretmenleri ve değerli velileri, genelde biz eğitim dünyasında kendimden örnekler vermek istiyorum. Ben İstanbul'a tayinim çıktığında çocuğumu arıyorum. Oğlum ne istiyorsun ne ihtiyacın var dedim. Tabi tüm bunları yaparken gönlünün hoş olmasını istiyorum. Ama 9 veya 10 ay sonra oğlumu aradıktan sonra oğlum ne istiyorsun dedim. Oğlum bana baba ben bir şey istemiyorum ben seni istiyorum dedi. Bizimde çocuklarımıza öncelikle kendimizi istetmemiz lazım. Çocuklarımıza her şeyin en güzelini alalım. Ama her şey bunlar ile bitmiyor. Bunları almak ile görevimizi tamamladığımızı asla düşünmüyorum. Çocuklarımızla hafta da bir gün diz dize oturun. Aynı yer sofrasında oturun. Onların gözlerinin içine bakın. Onlarda sizlerin gözlerinizin içine bakar. Sonra birbirinize sımsıkı sarılmak geçer. İşte bizler bunu yaptığımız zaman görevimizi yapmış oluyoruz. Bu yüzden sizlerden istirhamım çocuklarınız ile sonuna kadar ilgilenin. Her şey çalışmak ve ihtiyaçlarını karşılamak ile bitmiyor. Sevgili velilerimiz çocuklarımız, çağımızın çocukları artık dokunmatik. Onları sevmek zorundayız. Onları saymak zorundayız. Onları büyük adam gözüyle görmek zorundayız. Sizden rica ediyorum ne annesi ne babası, ne dedesi ne amcası ne de başka birisi çocuklarınızı azarlamasın. Ben öğretmenlerime de aynısını söylüyorum. Bizim çocuklarımızı azarlama hakkımız yok. Nasihat hakkımız var. Onun için lütfen hazır buraya gelmişken bunları sizler ile paylaşmak ihtiyacı hissettim. Onları büyük adam yerine koyun. Bizim her şeyimiz olan çocuklarımıza her zaman sevgimizi ve saygımız gösterelim. Çocuklarımıza başarılar diliyorum, huzur diliyorum mutlu ve başarılı yarınlar diliyorum "dedi.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat konuşmasının ardından ise Özel Kardelen Koleji İlköğretim 8. sınıf okul birincisi olan İbrahim Teke'ye ödülünü verdi. Özel Kardelen Koleji 8. sınıflar okul birincisi olan İbrahim Teke ise yaptığı konuşmada, "Özel Kardelen Koleji'ne beni bugünlere getirmiş olduğu için teşekkür ediyorum. Okulumda başta öğretmenlerim olmak üzere tüm idarecilere bana göstermiş oldukları ilgiden ve başarılı bir gelecek hazırlamış olmasından dolayı son derece mutluyum" dedi.

Özel Kardelen Koleji İlköğretim 8. sınıf öğrencileri konuşmalarının ardından ise mezuniyet belgelerini sınıf öğretmenlerinden aldılar. Öğrenciler mezuniyet belgelerini aldıktan sonra ise muhteşem bir görsel şölen eşliğinde İlköğretim 8. sınıftan mezun olmanın ve kep atmanın mutluluğunu aileleri ile birlikte paylaştılar. Mezuniyet töreni öğrencilerin aileleri ile hatıra fotoğraf çektirmesi ile devam ederken mezuniyet gecesi yaş pasta kesimi ile son erdi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulgafur Büyükfırat Ali Kaplan Nevşehir Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title