Haberler

Öztiryaki, Doludan Zarar Gören Köylerde

Abone Ol

Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, hafta sonu dolu nedeniyle zarar gören köylerde incelemelerde bulundu.

Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, hafta sonu dolu nedeniyle zarar gören köylerde incelemelerde bulundu.

Dolunun büyük oranda zarar verdiği merkeze bağlı Bölükyazı, Başkışla, Çiğdemli ve Kızılyaka köylerinde incelemelerde bulunan Öztiryaki, "Dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 20 köyümüzdeki tarımsal alanlarda oluşan zararı tespit etmek için müdürlüğümüz teknik ekiplerince çalışmalar yapılmaktadır" dedi. Öztiryaki, çiftçilerin öncelikle ürünlerini tabii afetlere karşı tarım sigortası yaptırmaları gerektiğini, sigorta primlerinin yüzde 50'sinin bakanlık tarafından ödenmekte olduğunu belirtti. Ürünlerini dolu afetine karşı tarım sigortası yaptırmayan çiftçilerin, 2090 sayılı tabi afetlerden zarar gören çiftçilere yapılacak yardımlar hakkındaki kanun kapsamında gerekli çalışmaların yapıldığı belirten Öztiryaki, bundan sonra daha büyük doğal afetlerin olmaması temennisi ile dolu afetinden zarar gören tüm çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Öztiryaki Çiğdemli Karaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title