Haberler

Peygamber Sevgisi İzdihama Neden Oldu

Abone Ol

Suşehri İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenledi.

Suşehri İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenledi.

İlçede bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okunan Kuran-ı Kerim'in ardından İlçe Müftüsü Bekir Civriz açılış konuşması yaptı ve programa olan yoğun ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Civriz, konuşmasında, "Bugün toplumumuzda, Türkiyemiz'de kadınlar şiddet görüyor. Töre cinayetleri adı altında kız çocukları öldürülüyor. Toplumun temeli aile sallanıyor. Boşanmalar artıyor. Gayri meşru hayat ve cinayetler çoğalıyor. Çocuklar öldürülüyor. İçki yüzünden nice aile ocakları yakılıyor. İçki ve uyuşturucuya bulaşanlar çok ve gençler gittikçe artıyor. İntiharlar çoğalıyor" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Hz. Muhammed'in (SAV) örnek yaşamıyla bütün insanlığa kardeşliği öğrettiğini söyledi. İslam'da ailenin önemine de değinen Nursaçan "Mutluluk nikahın gölgesindedir. Mutluluğun sırrı, vaktinde yuva kurulmasıdır. Nikah dışında mutluluk yoktur. Örnek aile olmak için Allah'a dua etmek lazım. Sadece bu dünyada mutlu olmak yetmez, toprağın altını da düşünmek lazım ve buna göre muhasebemizi iyi yapmamız lazım" dedi.

İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere; İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel tarafından çeşitli ödüller verildi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan programın düzenlemiş olduğu bin 500 kişilik salona yaklaşık 5 bin kişinin katılması üzerine salonda izdiham yaşandı. Çok sayıda vatandaş ayakta programı izlemek zorunda kaldı. Programa katılanların duygulu anlar yaşadığı görüldü. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necmettin Nursaçan Suşehri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title