Haberler

Pinokyo" İzmir Sanat'a Geliyor

Abone Ol

Çocuklara yönelik etkinlikleriyle göz dolduran İzmir Büyükşehir Belediyesi, minik sanatseverleri tiyatroyla buluşturmaya devam ediyor.

Çocuklara yönelik etkinlikleriyle göz dolduran İzmir Büyükşehir Belediyesi, minik sanatseverleri tiyatroyla buluşturmaya devam ediyor. Yıl içinde sahnelenen 'Kurbağa Prens', 'Pofidik ve Patikcan', 'Sevgi Ormanı' ve 'Dikkat Mikrop Var' gibi tiyatro oyunları büyük ilgi gören Büyükşehir Belediyesi, çocukların beğenisine bu kez ünlü roman kahramanı 'Pinokyo'yu sunacak.

İtalyan yazar Carlo Collodi'nin çocuk romanından sahneye uyarlanan 'Pinokyo', Sahne Tozu Tiyatrosu tarafından 5-10-15 ve 22 Haziran 2014 tarihlerinde 11.00 ve 14.00 saatlerinde Kültürpark İzmir Sanat'ta sahnelenecek. Ünlü tiyatro ustası Haldun Dormen'in süpervizörlüğünde Y.Gamze Aksoy ile Demet Küçüktürk'ün yönetmenliğini yaptığı oyunun genel sanat yönetmeni ise M.Çağlar İşgören.

Tiyatro oyununun konusu ise şöyle:

Tahtadan yapılmış bir kukla olan Pinokyo'nun bir tek isteği, Gepetto babasının dileği gibi gerçek bir oğlan çocuğu olmaktır. Ama bunu yapabilmesi için egoist kişiliğinden vazgeçmesi gerekecektir. Bunu gerçekleştirebilmek için Gepetto'nun sevgi dolu yuvasından ayrılıp gerçek dünyayı keşfetmek üzere eğitici bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk sonunda Pinokyo, mavi peri tarafından kuklalıktan kurtulup gerçek bir çocuğa dönüştürülür.

BİLETLER 1 TL

Oyunun biletleri, Büyükşehir Belediyesi'nin İzmirli sanatseverlerin konser, tiyatro gibi sanat etkinliklerine katılımını arttırmak amacıyla geçtiğimiz aylarda aldığı Meclis kararı uyarınca hem çocuk hem de yetişkinler için 1 TL'den satılıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Carlo Collodi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title