Polis ve Sokak Çocukları Aynı Sahnede
Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ve Antalya Devlet Tiyatrosu'nun desteğiyle 'Gelincik Çiçekleri' isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ve Antalya Devlet Tiyatrosu'nun desteğiyle 'Gelincik Çiçekleri' isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Sokakta yaşayan çocukların günlük yaşamlarını anlatan oyun, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü 'Çiçekleri Soldurmayalım Projesi' kapsamında Antalya Devlet Tiyatrosu'nun desteğiyle 'Gelincik Çiçekleri' isimli tiyatro oyunu Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Oyuna 5 polis memurunun yanı sıra proje ile sokaktan kazanılan 7 çocuk oyuncu katıldı. Proje ile sokakta çalışan çocukların topluma kazandırılması, okul eğitimi almaları amaçlanarak sosyal çevrelerine uyumun güçlendirilmesi hedeflenmekte olduğu bildirildi.
1 perde ve 1 saat süren oyunda sokaklarda istismara uğramış çocukların içinde bulundukları zorlu yaşan öyküsünü anlatan, bu durumuna ilgisiz kalan toplumun, çocuklara yönelik yaklaşımını gözler önüne serdi. Oyunu Antalya Emniyet Müdürü Ali Aydın başta olmak üzere salonda bulunan polis teşkilatı ve katılımcılar ayakta alkışladı.
Sahneye çıkan İl Emniyet Müdürü Ali Aydın, geçen hafta kaybettikleri Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan'ın şehit olması ile ilgili duygularını dile getirdi. Emniyet teşkilatının halkın huzur ve güveninin sağlanması için şehit olmaya hazır olduğunu kaydeden Müdür Yılmaz, "Burada kardeşlerimizin topluma kazandırılması noktasında çok güzel bir proje hayata geçirildi. Polisin görevi sadece suçluları yakalamak değil aynı zamanda suçları olmadan önce önlemektir. Bu amaçla sosyal sorumluluk projelerine
önem veriyor ve hayata geçiriyoruz. Suçu besleyen, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi nedenler var. BU unsurların ortadan kaldırılması için halk ve tüm kuruluşlarla ortak çalışılmalıdır" dedi.
Konuşmasının ardından Müdür Ali Yılmaz, Antalya Devlet Tiyatroları Müdürü Selim Gürata'ya plaket takdim etti. Müdür Yılmaz ardından oyunun sahnelenmesinde yer alan bütün çocukları teker teker öptü.
Tiyatro oyununda rol alan ve daha önceki yaşamında sokaklarda olan
17 yaşındaki Yunus Akgün, "Daha önce sokaklarda simit satıyordum. Bir gün yanıma polis ağabeyler geldi. ve bana projelerinden bahsetti. Bende denemek amacıyla kabul ettim. Daha sonra PVC kursuna katıldım. Başarılı oldum. Polisler beni işe yerleştirdi. Bundan sonra sokak çocuklarının hayata kazandırılması için gereken bütün projelerde yer alacağım. Sokaklar çocuklar için tehlikeli bir işyeridir. Sokaklar hiç iyi bir işyeri değil. Çocukları
sokağa salıp ilgilenmemek daha kötü" şeklinde konuştu. - ANTALYA