Haberler

Prof. Dr. Coşkun: "Suriye'de Bu Kan Duracak ve Kardeşlikler Tekrar Tesis Edilecektir"

Abone Ol

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi’nde Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı, Anadolu Gençlik Birliği ve Rabia Platformu işbirliğiyle ‘Değişen Dünya ve Ortadoğu’ konulu panel düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi'nde Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı, Anadolu Gençlik Birliği ve Rabia Platformu işbirliğiyle 'Değişen Dünya ve Ortadoğu' konulu panel düzenlendi.

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir ve Gazeteci Yazar Halime Kökçe'nin konuşmacı olarak katıldığı panelin açılış konuşmasını GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun yaptı.

Prof. Dr. Coşkun, Gaziantep Üniversitesinin ülkenin, bulunduğu coğrafyanın, bağlı olduğu medeniyetin geçmişinden aldığı değerlerini geleceğe; bilimsel, yeni fikirler ışığında taşıdığını söyledi.

Üniversitelerin sadece bir eğitim kurumu, yüksek lise olmadığını söyleyen Prof. Dr. Coşkun, "Üniversiteler bilgiyi, kültürü üreten, bulunduğu şehirden başlayarak bulunduğu dokuya temas ederek lokomotif olan ve geleceği kurgulayan, hizmeti araştıran, sorgulayan yerin adıdır. Öğrencilerimizi eğitimin son basamağında her alanda donanımlı kılmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diyerek, Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesinin daha da çok parlayacağını ve bulunduğu noktadan başlayarak tüm Ortadoğu coğrafyasına, ülkemize pırıltılarını saçacağını söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, "Sayın Cumhurbaşkanımız Halep Üniversitesine gittiğinde biz orada ev sahibi gibiydik. Yine Sayın Başbakanımıza doktora verilirken Gaziantep Üniversitesi senatosu olarak ev sahibi gibiydik. Bu kadar yakın ilişki tesis ettiğimiz ve artık meyvelerini toplamaya başlayacağımız günlerden, birden bire ilişkilerin sıfırlandığı, yok olduğu noktaya geldik. İnşallah Suriye'de bu kan duracak ve kardeşlikler tekrar tesis edilecektir" diyerek bu konuda duyarlı olduklarını, Suriye için belgesel yapıldığını, kadın ve çocukların kamplarda çektikleri acıları tüm dünyaya duyurmak için belgesel hazırladıklarını söyledi.

DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK EL SİZİN ELLERİNİZ

Hiç kimsenin dünyada olup bitenleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip olmadığını söyleyen Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, "Yaptığınız veya yapmanız gerekirken yapmadığınız, söylediğiniz ve söylemeniz gerekirken söylemediğiniz her şeyden hesaba çekileceksiniz. ya kendi cennetinize sırtınızla tuğla taşıyor olacaksınız ya da kendi cehenneminize sırtınızda odun taşıyor olacaksınız" diye konuştu.

"Dünyayı değiştirecek el sizin elleriniz" diyen Dilipak, "Zeka sizin zekanız. Allah zalim ve cahil bir topluluğa hidayet nasip etmez. İki günü birbirine eş olan aldanmıştır diyen, alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmeti olarak görevimiz dünyayı dönüştürmektir" diyerek, "Siz bunu yapabilirsiniz çünkü aslında siz değil Allah bunu yapacaktır. Allah büyüktür ve o hiçbir şeye benzemez. Hiçbir yaratılmışla kıyas edilmez" şeklinde konuştu.

Dilipak, "Sadece kendinizi kurtarmayacaksınız, sizin kurtuluşunuz insanlığın kurtuluşu olacak. Allah servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirir çevirir. Bana kalırsa şimdi sıra bizde. Ama aklımız ve imanımız servetimiz ve gücümüzden fazla olursa doğru bir süreç içerisinde ümit ettiğimiz hedefe ulaşabiliriz. Yoksa o servet ve güç başımıza iş de açabilir. Bu dünyaya ilişkin değiştirmeniz gereken değişen dünyanın değişmesi gereken başka gerçekleri de vardır" diye konuştu.

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, "Ülkemizde ve İslam dünyasında yaşananlara karşı geçmişte olduğu gibi bir idrak kırılmasına, bir idrak gecikmesine düşmeden sorunlarımızı, problemlerimizi, coğrafyamızda ve dünyada yaşananları kendi sorunumuz bilerek konuşmak bizi insan yapan, anlamlı kılan en önemli faktördür" dedi.

Aldemir, "Herkesin kendi bencilliği içerisinde, kendini konuştuğu bir dünyada, kardeşlerimizin derdini konuşmak ve onları yüreğimizde hissetmek için Ortadoğu'yu konuşuyoruz. Yüzyılın başında bu birliği, beraberliği ve bütünlüğümüzü kaybettiğimiz için yüzyıldır sürgünler yaşıyoruz" diyerek, tarih yeniden bize birlik olmayı, beraber olmayı ve birbirimizin gönlünde yer bulmayı nasip etti şeklinde konuştu.

İslam dünyasının yaşadığı en uzun ve köklü krizin ne siyasi, ne iktisadi nede askeri olduğunu ifade eden Aldemir, en büyük krizin kendi sorunlarımıza dönük düşünsel bir arka plan ve fikir üretememiş, düşünememiş olmamız olduğunu belirtti.

Gazeteci Yazar Halime Kökçe, değişenin dünya olmadığını ve dünyanın değişmemeye direndiğini ifade ederek, devam eden sistemin beş büyüklerin işine geldiğini söyledi.

Kökçe, "Dünyayı kılıç kalkan kuşanarak değil, önce kendimizi dönüştürerek ve yaşadığımız coğrafyayı, ülkemizi, bölgemizi değerli kılacak şeyler üreterek değiştireceğiz" diyerek, önce kendimizi değiştirmemiz gerektiğini belirtti.

"Dönüşmek, var kalabilmek, güçlü olabilmek, sadece tüten bacalarla, gayri safi hasılatımızın yüksek olmasıyla, sıcak para akışının olmasıyla ilgili bir şey değil. Siyaset üreteceksiniz ama düşünceyle yoğrulmuş bir siyaset üreteceksiniz. Bölgeniz ve dünya için siyaset kurabilen, üretebilen bir pozisyonunuz olsun. Ortadoğu'da şu an bir sıkışma hali söz konusu. Çünkü yoluna girmeye çalışan bir değişimin aslında tersine çevrilmeye çalışıldığı yeni bir süreç içerisinde" diyerek, Türkiye'nin de çok uzakta olmadığını, içine çekilmeye çalışıldığı bir süreç olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Danışmanı Cahit Bağcı, Anadolu Öğrenci Birliği Gaziantep Sorumlusu Mustafa Kar, öğretim elamanları ve çok sayıda öğrencinin katıldığı panelin sonunda Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından günün anısına Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir ve Gazeteci Yazar Halime Kökçe'ye hediye takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Abdurrahman Dilipak Yavuz Coşkun Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title