Projeyle Gençleri Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutacaklar
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek programı tarafından desteklenen, Ordu Valiliği ve Ünye El Ele Derneği tarafından yürütülecek olan “Gençlerle Elele Sağlıklı Günlere” projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek programı tarafından desteklenen, Ordu Valiliği ve Ünye El Ele Derneği tarafından yürütülecek olan "Gençlerle Elele Sağlıklı Günlere" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.
Ünye Ticaret Borsası salonunda gerçekleştirilen projenin açılış programına Ordu Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, El Ele Derneği yönetimi ve vatandaşlar katıldı.
"5 FAALİYET GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Programda açılış konuşması yapan Elele Derneği Başkanı Adem Atik, "Ben ve derneğim ile birlikte, yerel anlamda Ünye'de problemleri yalnızca Ünye mülki ve yerel yönetimlere yükümlü olarak görmemekteyiz. Bu proje kapsamında Ordu ilinde kırsal kesimlerde yaşayan 10 - 25 yaş arası gençlere sosyal faaliyetler düzenleyerek kişisel gelişimlerini desteklemek, özgüvenlerini artırmak isteğindeyiz. Bugün gençlerimizin kendilerini ifade edebildikleri tek yer sokaklardır. Gençlerimizi kandırarak, her türlü tuzağa düşebilecekleri ortamdan kurtarmaktır. Gençlerin ilgisini çekerek onlara hitap edecek 5 faaliyet gerçekleştireceğiz. Gitar eğitimi, doğa yürüyüşü, fotoğraf yarışması, yüzme dersi, Çanakkale ve Bursa gezisi olmak üzere planlarımız mevcut. Bu heyecanı yaşatmayı hedeflediğimiz projemiz katılımcılarımızla birlikte daha da genişleyecektir. Gördüğüm kadarıyla doğru yoldayız. Bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim" dedi.
"GENÇLERİMİZİ BU YÜZDEN KAYBEDİYORUZ"
Ordu Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer ise aile içi iletişimin önemine değindi. Varıcıer "Sürekli gelişen maddi ve refah seviyesini yükselten ülkeler gibi bizim ülkemizde ve nüfusumuzun yüzde 16,5'i genç nüfustan oluşmaktadır. 15 - 24 yaş arası 12 milyon genç nüfusu sahibiz ve her zaman genç nüfusumuzla övünen bir ülkeyiz. Gençlerimizin ruh ve beden sağlığı o yüzden bizim içim önemlidir. Her 4 gençten 3'ü internet kullanıyor. Bu biraz yalnızlaşma demektir. Geniş aileler, çekirdek aileye dönüyor. Büyükşehirlerde 80 - 90 m2 evde, anne babanın da çalıştığı ailelerde çocuklar birçok risk ile karşı karşıya kalmaktalar. Yaptığımız bu faaliyetler güzel faaliyetler bu açıdan. Hep madde bağımlılığının üzerinde duruluyor ama her türlü bağımlılık var. Sigara, internet, kolanın bile bağımlılığı var ve bu bir hastalıktır. Daha önce görev yaptığım yerde her akşam 20.00 ile 20.30 arası televizyonu kapattırıyorduk. Buna bilgisayar, cep telefonu da dahil ve aile bireylerini bir araya toplayıp herkesin yüz yüze bakmasını istiyorduk. Evde daha önce hiç duymadığım sesler duydum diyenler olmuştu. Bunlardan uzak kaldığımız da neleri kaybettiğimizi çok iyi göreceğiz, en önemlisi gençlerimizi bu yüzden kaybediyoruz" diye konuştu. - ORDU