Haberler

Rojava İçin Karalar Bağlanacak

Güncelleme:
Abone Ol

Rojava'da IŞİD tarafından yapılan katliamlar bugün BDP öncülüğünde yapılacak olan eylemle kınanacak.

Suriye'nin Rojava bölgesinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kadın ve çocuklara yönelik yapmış olduğu katliam bugün Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) öncülüğünde yapılacak olan eylemle kınanacak.

Yapılacak olan eylemle ilgili BDP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında bilgi veren BDP Şanlıurfa İl Başkanı Celalettin Erkmen haktan, hukuktan ve vicdandan olan herkesi eyleme davet ettiklerini kaydetti. Eyleme katılanların siyah giyinmelerini isteyen Erkmen, "Kamuoyunun da çok yakından takip ettiği, lanetlediği son dönemde Rojava'da yaşanan katliamlara bir yenisi eklenmiştir. Bundan birkaç gün önce Serêkaniyê'de meydana gelen ve basında da ifade bulan ama ne hikmetse insan haklarından, demokrasiden bir başka ülkedeki vahşetleri aylarca kamuoyunda paylaşan sistem, anlayış, egemen güç, AKP iktidarı IŞİD adı altında vahşi örgüt tarafından çoluk çocukların kıyımına, vücutlarının kesilmesi manzaraları karşısında sessiz kalmışlardır. Hangi inançtan olursa olsun, hangi ırktan, milletten olursa olsun bu vahşetin sonuna kadar karşısında olacağız. Dolayısıyla buna karşı sessiz kalan anlayışı da kınıyoruz, protesto ediyoruz. Bu maksatlı bu cinayet şebekelerine karşı tepkimizi duyurabilmek için yarın (bugün) saat 17:30'da yapılacak olan partimizin öncülüğünde yapılacak eyleme bütün arkadaşlarımızın siyah giyinmelerini istiyoruz. Topçu Meydanı'ndan başlayarak Balıklıgöl'de son bulacak olan eyleme bütün halkımız davet ediyoruz. Balıklıgöl'de yapılacak basın açıklamamızla programımız sona erecek. Tüm duyarlı, haktan, hukuktan, vicdandan, insan hakkından yana olan, çocukların imhasına karşı 'insani görevimi yapmak istiyorum' diyen herkesi saat 17:30'da Topçu Meydanı'ndaki bu yürüyüşe, demokrasi istemine, insan merkezli anlayışa güç vermesini, katkı vermesini istiyoruz" diye konuştu.

'SİYASİ İSİMLER TOPLUMU AYRIŞTIRIR'

Topçu Meydanı'nın isim değişikliğine de değinen Erkmen siyasi sembol haline gelen isimlerin meydanlara verilmesinin toplumsal ayrışıma neden olacağını belirtti. Erkmen, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki meclis üyelerimizin büyük ağırlıklı olarak Siverek'teki eylemimizde olmalarından kaynaklı biraz oldubittiye getirir tarzda Rabia Meydanı olarak AKP o kararı almış. Biz de çok siyasi çıkışlar, siyasi çağrışımlar yapacak, Rabia'nın AKP'nin sembolü haline gelmiş, siyasilerin haline gelmiş isimlerin ayrıştırmaya yol açacağını daha ziyade kapsayıcı, bütünleştirici, özgürlükçü istemlerin meydanlara isimlerinin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Zaten o alan Topçu Meydanı'yla bitişiktir. Yoksa her 2 bin metrekarelik alana biz siyasilerin isimlerini verirsek bu iş toplumsal ayrışmaya yol açar. Dolayısıyla Rabia'nın AKP'nin siyasi sembolü haline getirilip istismar edildiği için doğrusu demokratik genel kamuoyunun da yaklaşımı odur ve Haliliye Belediyesi'nin sınırları içerisinde olmasına rağmen, Haliliye Belediyesi'ndeki encümenlerin düşüncesinin alınmamış olması da bizim çok doğru bulduğumuz bir konu değildir" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Karalar Erkmen Rojava Işid Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title