Haberler

Karabük'ten kısa kısa

Güncelleme:
Abone Ol

Karabük İl Emniyet Müdürü olarak atanan Kadir Yırtar, düzenlenen karşılama töreniyle görevine başladı.

Karabük İl Emniyet Müdürü olarak atanan Kadir Yırtar, düzenlenen karşılama töreniyle görevine başladı.

Emekli olan Sırrı Tuğ'un ardından İl Emniyet Müdürlüğüne vekaleten atanan Yırtar, müdürlük bahçesinde müdür yardımcıları ve diğer personel tarafından karşılandı.

Yırtar, daha sonra personelle toplantı yaptı.

Karabük İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen 2022 yılı İl Koordinasyon Kurulu 2. Dönem Toplantısı Vali Fuat Gürel başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Büyük Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Gürel, "İlimizde, 2022 yılında, ulaştırma sektöründe 22, eğitim sektöründe 47, kültür-turizm sektöründe 8, tarım sektöründe 63, enerji sektöründe 5, sağlık sektöründe 7, diğer kamusal hizmetleri sektöründe 32 olmak üzere toplam 184 proje ve iş yürütülmüştür. Yürütülen 184 proje ve işin toplam proje bedeli 5 milyar 681 milyon 296 bin TL'dir." dedi.

Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Gürel'den BİLSEM ziyareti

Vali Fuat Gürel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Yaz Okulu Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını ziyaret etti.

Gürel, ziyarette öğrenciler ve öğretmenleriyle bir süre sohbet etti.

Safranbolu'da asfalt çalışması

Safranbolu Belediyesi, mahalle ve caddelerde asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye ekipleri, Bağlarbaşı Mahallesi Özer Caddesi'nde asfalt dökümüne başladı.

Belediye Başkanı Elif Köse, "Rutin çalışma programımızın yanı sıra muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan gelen talepleri de değerlendiriyoruz." dedi.

Belediyenin tüm birimleriyle özveriyle iş başında olduğunu aktaran Köse, "Safranbolu'yu çok daha yaşanılır bir kent yapma çabasındayız. Bu nedenle rutinimizin yanında işleme alacaklarımızla birlikte yeni projeler de üretmekteyiz." diye konuştu.

Kadın Üretici Pazarı büyüyor

Safranbolu Belediyesi organizesinde cumartesi günleri kurulan Kadın Üretici Pazarı'nda 75 kadın el işi, 50 kadın sebze ve meyve, 49 kadın ise unlu mamul satışı yapıyor.

Belediye Başkanı Elif Köse, ürettikleri ürünlerin satışını yapmakta zorluk çeken kadınların pazar ihtiyacını çözdüklerini belirterek, "Şimdi onlar her cumartesi, tezgah ücreti ödemeden pazar yerimizde satış yapabiliyor. Üretimin ne kadar gerekli olduğunu bildiğimiz için bir Uygulama ve Üretim Birimi kurarak üretmeye başladık. Hal böyleyken kadınlara pozitif ayrımcılık yapmanın ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Onlar hem evleri ve çocuklarıyla ilgileniyor hem de üretiyorlar. Bu benim için çok anlamlı, onlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Safranbolu Çarşı'sı" kitabı yayımlandı

Safranbolu'nun UNESCO Dünya Mirası Listesine girişi dolayısıyla hazırlanan ve ilçenin sosyoekonomisini konu alan "Safranbolu Çarşı'sı" isimli kitap yayımlandı.

Karabük Valiliği tarafından desteklenen ve 30 akademisyenin makalesinin yer aldığı kitabın editörlüğünü İbrahim Canbulat, genel koordinatörlüğünü Mustafa Cücü üstlendi.

Kitabın yayın kurulunda ise Dr. Nuray Türker, Dr. Esra Bölükbaşı Ertürk, Aytekin Aytekin, İsmet Zühtü Saraçoğlu, Dr. Kadir Şahin ve Dr. Halide Velioğlu bulunuyor.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title