Haberler

Sağlık İçin Mevsime Uygun Meyve Tüketin

Abone Ol

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Dr. Pehlivan: "Kış mevsiminde yeterli ve dengeli beslenmek sağlığımızın korunması açısından büyük önem taşıyor"

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, kış mevsiminde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın korunması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Pehlivan, yaptığı açıklamada, kış mevsiminde fiziksel aktivitenin az olması, televizyon başında fazla zaman geçirilmesi ve besinlerin atıştırılması gibi nedenlerden dolayı vücut ağırlığında istenmeyen yönde değişiklikler olduğunu vurguladı.

Kış aylarındaki beslenme alışkanlıklarının başında, daha yağlı yiyeceklerin tüketilmesi olduğunu ifade eden Pehlivan, şöyle devam etti:

"Sağlık için mevsimine uygun ve bol meyve ile sebze tüketilmesi önemli. Savunma sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminler açısından zengin olan havuç, brokoli, kabak, lahana, karnıbahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra kış aylarında bolca bulunan portakal, mandalina, elma gibi meyvelerin tüketilmesi lazım. Çocukların meyveleri, posalı almaları sağlanmalı. Tüketim zorluğu yaşanması durumunda gerek C vitamini ihtiyacının karşılanmasında gerekse de sıvı alımına katkı sağlaması açısından taze sıkılmış meyve sularının tüketirilmesi gerekir"

Pehlivan, kışın vücut ısısını dengede tutmanın önemine de işaret ederek, "Kışın vücut ısısını dengede tutabilmek için bol sıvı alınması lazım. Kış mevsiminde yeterli ve dengeli beslenmek sağlığımızın korunması açısından büyük önem taşıyor" diye konuştu. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title