Haberler

Sağlık Sen'den 2 Bin Kişilik İftar

Abone Ol

Samsun Sağlık Sen Şubesi yaklaşık 2 bin 100 kişilik sağlık çalışanlarına iftar yemeği düzenledi.

Samsun Sağlık Sen Şubesi yaklaşık 2 bin 100 kişilik sağlık çalışanlarına iftar yemeği düzenledi.

Büyük Samsun Otelinde düzenlenen iftar yemeğine Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Hasan Rıza Aydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm.Dr. Ertan Uzun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Memur Sen İl Temsilcisi Necdet Güneysu, Sağlık Sen Samsun İl Başkanı İlhan Öksüz, Sağlık Sen Ordu, Sinop, Amasya ve Giresun İl Başkanları ile Kamu ve özel hastanelerin yöneticileri, başhekimleri, doktorları ve hemşireleri katıldı.

İftar sonrası açılış konuşmasını yapan Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, "Memur Sen camiası, ülkemizin özellikle son dönemde yaşadığı badirelerde bazı sivil toplum örgütleri gibi Türkiye'nin puslu havasından yararlanmayı değil, halkın yanında, halkın değerlerinin savunucusu olmuştur. Bu anlamda, ülkemizin demokratikleşmesi ve sivil bir Anayasaya kavuşması noktasında sivil toplum örgütü kimliğiyle mücadelesini sürdürecektir. Biz hizmet sendikacılığı yaparak kamu çalışanlarının özlük haklarını iyileştirmeye çalışırken, diğer yandan da ülkemizin geleceğini ihya ve inşa etmeye çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'de her 3 kamu çalışanlarından bir tanesinin Memur Sen üyesi olduğunu belirten Memur Sen İl Temsilcisi Necdet Güneysu, "Artık bugün bu ülkede her kamu çalışanından sendikalı olan 2 kişiden bir tanesi Memur Sen üyesidir. Bizler gücümüzü ve ifademizi sizlerden ve adalet, hak ve özgürlük mücadelesinden almaktayız. Bir kötülük gördüğümüzde elimizle müdahale etmeyi inancımızın gereği bilir, dilimizle müdahale etmeyi inancımızın gereği bilir asla ve asla haksızlık karşısında susmayız ve susmayı da dinsiz ve şeytanlık biliriz. Özgürlük, hak ve adalet türkümüz dünyayı kardeş bilenler içindir" diye konuştu.

Sağlık Sen ve Memur Sen olarak, duyarlı bir sendikacılık yaptıklarını ifade eden Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, "Sendikacılığı ücret sendikacılığına endekslemedik. Kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesinin yanı sıra ülkemiz ve dünya mazlumlarının yanında olduk. Sessiz çoğunluğun sesi olduk. Mazlumun duyulmayan sesini, duymazdan gelenlere haykırdık. Kamu görevlilerimize dayatılan, darbeci zihniyetin eseri olan kılık kıyafet yönetmeliğine karşı geldik. Özgürlük için 10 milyon imza diyerek, 12 milyon 300 bin imza topladık. Sonra da fiili kıyafet uygulaması başlattık. Toplu sözleşme yaklaşıyor. Siz değerli teşkilatımızın önerilerini de alarak tekliflerimizi hazırladık. Öncelikli taleplerimiz arasında ek ödemelerin artırılması, vergiden muaf tutulması, emekliliğe yansıtılması, nöbet ücretlerinin artırılması, yıpranma payının verilmesi ve kadro alamayan sözleşmeli kardeşlerimizin kadroya kavuşması. Diğer taleplerimizi de en kısa zamanda sizlerle paylaşacağız" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memur Sen Güneysu Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title