Haberler

Aydın'da Sağlıkçılar Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Güncelleme:
Abone Ol

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenledi.

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, "Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri kapsamında 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü' düzenledi.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından 'Dünya Yürüyüş Günü' etkinlikleri kapsamında fiziksel aktivite konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla Adnan Menderes Stadı'nda sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Şenol Okur, İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Zekeriya Dönmez, Halk Sağlığı İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile Aydın'daki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personeller katıldı. Yürüyüşün ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevli Milli Atlet ve Antrenör Aslı İnegöllü tarafından esneme egzersizleri yaptırıldı.

Sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitelerin önemine işaret eden Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Şenol Okur, "Yürüyüş, tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık aktivitesidir. Dayanıklılık aktiviteleri vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini arttıran, büyük kas gruplarının dinamik ve ritmik olarak çalıştığı aktivitelerdir. Yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisine kolayca yerleştirebilirsiniz. Gün içerisinde toplu taşım aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir -iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz. Size en yakın belediyelere ait yürüyüş yollarından veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait spor tesislerinden faydalanabilirsiniz. Tek başınıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız arkadaşlarınızla yürüyüş grupları oluşturabilirsiniz. Ayrıca yürüyüşü ailece birlikte zaman geçireceğiniz keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Fiziksel aktivitelerin sağlık açısından yararlarına da değinen Okur, şu uyarılarda bulundu: "Kas kuvvetinin korunması ve arttırılması. Kas - eklem kontrolünü arttırarak dengenin sağlanması. Vücut düzgünlüğü ve postürün korunması. Yorgunluğun azaltılması. Kalp ritminin düzenlenmesi. Damar direncini azaltarak kan basıncının düzenlenmesi. Yüksek kan kolesterol ve trigliserit düzeylerini etkileyerek damar hastalıkları riskini azaltması. Düzenli fiziksel aktivite ile insülin aktivitesinin kontrolü ve kan şekerinin düzenlenmesi. Vücudun su, tuz, mineral kullanımının dengelenmesi. Enerji gereksinimini yağları yakarak karşılama alışkanlığı getirerek metabolizmayı hızlandırmak ve kilo alımının önlenmesi. Kendini iyi hissetmesini sağlaması ve mutluluk oluşturması. Depresyon ve kaygı bozukluğu riskini azaltması. Denge ve düzeltme reaksiyonlarının gelişmesi ile yaşlılıkta sık görülen düşmelerin önlenmesi. Bu nedenle yetişkinlerin haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapması önerilmektedir. 5-17 yaş grubu için ise kardiovasküler hastalıklar, diyabet, obezitenin önlenmesi, sağlıklı bir kas-iskelet sistemi gelişimi, anksiyete ve depresyon riskinin azaltılmasının sağlanmasında günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerekmektedir. Orta şiddette fiziksel aktivite, solunum veya kalp atış hızında küçük artışlara neden olan orta düzeyde fiziksel efor gerektiren fiziksel aktivitedir. Yapılan aktivite esnasında kişi konuşabilir fakat şarkı söyleyemez. Tempolu yürüyüş saatte yaklaşık 5 kilometre şeklinde bu aktivitelere en iyi örneklerden birisidir" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title