Haberler

Şairlerden, "Kitap ve İnsan" Konulu Panel

Abone Ol

Adıyaman Üniversitesi'nde Kütüphaneler Haftası dolayısıyla 'Kitap ve İnsan' konulu panel düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi'nde Kütüphaneler Haftası dolayısıyla 'Kitap ve İnsan' konulu panel düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Vehbi Koç Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin Başkanlığını Besni MYO Müdürü Doç. Dr. İbrahim Halil Tuğluk'un yaptı. Panele İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, Şair ve Yazar Recep Garip ile Şair Yazar ve Bürokrat Cumali Ünaldı konuşmacı olarak katıldı.

Panel Başkanı Doç. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, yaptığı açış konuşmasında kütüphaneler haftası etkinlikleri çerçevesinde kitabın ve okumanın önemini yeni nesillere anlatmanın gayreti içerisinde olduklarını söyleyerek şairlere teşekkür etti.

Yasak kitaplarla ilgili konuşan Şair Ünaldı, hiçbir düşüncenin yasaklanarak yok edilmemesi gerektiğini belirterek resim, şiir, heykel ve sinema gibi sanatlarda özgürlüğün ön planda olması gerektiğini söyledi. Ünaldı, konuşmasının sonunda 'Tutanak' adlı şiirinden bir mısra okudu.

İnsanın kitapla tanışması konusunda görüşlerini aktaran İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doğan ise, insanoğlunun yaşam serüveninin kitapla başladığına işaret ederek hiçbir bilimsel gelişmenin Kur'an-ı Kerim ile çelişmediğini ifade etti. Doğan, konuşmasının sonunda 'Aşk' konulu adı konulmamış ve henüz yayınlanmamış bir şiirini okudu.

Panelde "Kitaplar İnsanlara ne söyler" başlıklı bir konuşma yapan Şair Garip de kitapların insanların hayata daha farklı bir şekilde bakmalarına imkan sağladığını kaydederek kedi hayatına yön veren ve hayatını değiştiren şair ve kitaplar hakkında bilgiler verdi. Garip, konuşmasının sonunda 'Eylül' ve 'Züleyha'nın Gözleri' adlı şiirlerini okudu.

Etkinliğin sonunda konuşan Rektör Gönüllü, gönül mutfakları birbirinden zengin üç değerli şairin bu zenginliklerini en güzel şekilde sunduklarını kaydetti ve panelistlere teşekkür ederek çiçek takdim etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi İstanbul Üniversitesi Cumali Ünaldı Recep Garip Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title