Haberler

Sakarya'da Çevre Analiz Laboratuarı Kuruldu

Abone Ol

Sakarya Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı, Çevre Analiz Laboratuarı Kurduklarını Belirterek, Kurulan Çevre Analiz Laboratuarının, Sanayi Kuruluşlarından Her Ay Numune Alıp, Analizler Yapacağını Söyledi.

Sakarya Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı, çevre analiz laboratuarı kurduklarını belirterek, kurulan çevre analiz laboratuarının, sanayi kuruluşlarından her ay numune alıp, analizler yapacağını söyledi.

Ballı, Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Sakarya Çevre Koruma Vakfı çatısı altında kurdukları, Sakarya Çevreci Yatırımlar Limited Şirketi bünyesinde çevre analiz laboratuvarı kurduklarını kaydetti.

Ballı, çevrenin korunması açısından çok önemli bir adım attıklarını ifade ederek, “Laboratuarda, 1 Hazirandan itibaren fabrikalardan her ay numune alarak analiz yapacağız. Belki de bir bölge laboratuarı gibi çalışacağız. Sadece Sakarya değil, Bilecik için de çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Şu anda Bolu'dan 3 firma deşarjla ilgili periyodik ölçümlerinin yapılması için başvurmuş durumda. Biz vakıf mütevelli heyeti vasfıyla o şirketin yönetim kurulundayız. Şirketin yönetiminde Büyükşehir Belediyesi, ATSO ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri var. Sanayicimiz, laboratuar olmadığı için numunelerini Sakarya dışındaki birimlere göndermek zorunda kalıyordu. Biz onların burada ölçümlerini yaptırabilmesi için, bu laboratuarı kurduk. Şirket ön yeterlik yetkisini aldı, dolayısıyla yaptığı ölçümler hukuken geçerli” dedi.

Sakarya Nehri'nden her 1 kilometreden bir numune alıp analiz yapacaklarını belirten Ballı, “Almış olduğumuz su analizlerine göre, hangi mesafede kirlilik artıyor, bunun tespitini yapacağız. Yapılan numuneler sonucunda, kirletici unsurları tespitiyle ilgili bir çalışma yapacağız. Yani kirlilik artıyorsa ve o bölgede hangi tesisler var bunlar belirlenecek. Bu çalışmayı şimdiye kadar yapamamamızın nedeni, laboratuar eksiğinin olması. Artık elimizde imkan var ve bunu yapacağız. 7 aydır bu laboratuarı kurmak için çalışma yaptık” diye konuştu.

(MK-İÇ)

11.05.2007 16:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title