Haberler

Salman IMF'ye Olan Son Ödemeyi Değerlendirdi

Abone Ol

Ak Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman, "Artık borç alan değil, borç veren bir Türkiye vardır" dedi.

Ak Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman, "Artık borç alan değil, borç veren bir Türkiye vardır" dedi.

Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun kapanmasını değerlendiren Salman, "3 Kasım 2002'de iktidara gelen Ak Parti, Uluslar arası para Fonu'na (IMF) olan borcu 23,5 milyar dolardan devralmış ve güven ve istikrar ortamı içerisinde bugün itibariyle bu borcun son taksitini de ödeyerek bir döneme son vermiştir" diye konuştu.

Ak Parti hükümetinin Türkiye'nin ve milletin hiçbir sorununu görmezden gelmediğini anımsatan İl Başkanı Salman, "Bugünlere hiç şüphesiz ki istikrar ve güven ortamında gelinmiştir. Havanda su döverek hamasi nutuklar atarak değil, Türkiye'mizin ve milletimizin gerçeklerinden hareket ederek, laf değil iş üreterek bu başarılara milletimizle beraber imza atılmıştır. Aziz milletimizin dikkatine bazı tarihi gerçekleri sunmamız gerekmektedir. 1961 Anayasası'nın yürürlüğe girmesinden 2002 yılına kadar geçen dönemde 32 farklı hükümet kurulmuştur. Başkan bir deyişle 41 yıllık zaman diliminde kurulan ve bazıları parlamentodan güvenoyu bile alamayan 32 hükümetin ortalama görev sürelerinin 1,5 yılın altında kaldığı görülmektedir. Yine aynı dönemde hükümet krizleri, siyasal anlaşmazlıklar nedeniyle parlamento tarafından cumhurbaşkanının seçilememesi, milletvekili transferleri, kısa süreli koalisyonlar siyasal hayatımızın kronik sorunları haline gelmiştir. Bu durum işbaşına gelen fakat muktedir olamayan hükümetleri çıkarmıştır. Dolayısıyla siyaset kurumunun güçsüzlüğü bu alanda geniş boşluklar oluşması sonucunu doğurmuş, söz konusu boşluklar da vesayet kurumları tarafından doldurulmuştur. Nitekim geçmişte Türkiye'de sıklıkla ortaya çıkan askeri darbeler ve vesayet yönetimi olgusu bu durum ile yakından ilgilidir" diye konuştu.

İstikrarsızlığın ürettiği ekonomik ve sosyal krizlerin Türk demokrasisinin ağır yaralar almasını beraberinde getirdiğini vurgulayan Osman Faik Salman, "1960-1980 yılları arasında hükümetlerin ortalama görev süresi bir yıldır. 12 Mart muhtırası ile 12 Eylül darbesi arasında hükümetlerin ortalama görev süresi 9 aya kadar düşmüştür. Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesine müteakip başlayan süreçle Ak Parti'nin iktidara geldiği dönem arasında geçen 13 yıl içinde 11 farklı hükümet kurulmuştur. 1970'li yıllardan 12 Eylül darbesi sonrasında yeniden sivil hükümetin işbaşına geçtiği döneme kadar geçen süre içinde enflasyon yüzde 700'den fazla artmıştır. 1990'lı yıllardaki istikrarsız hükümetler ve koalisyonlar neticesinde enflasyon 1994 yılında yüzde 150'ye çıkmıştır. 2000'li yıllara gelindiğinde gecelik faizler yüzde 1700'e çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Salman, yeni hizmete giren parti binasında düzenlediği basın açıklamasına İl Başkan Yardımcıları Orhan Küçük ile Ahmet Hatipoğlu da katıldı. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Türkiye Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title