Haberler

Şampiyon Boksör Kamacı Besyo'lu Öğrencilerle

Abone Ol

Türk Spor tarihine adını altın harfler ile yazdıran 15 kez Türkiye, 4 kez de Avrupa Şampiyonu olan, kıtalar arası birçok müsabakada ülkemizi temsil etmiş ilk Avrupa Şampiyonu Türk Sporcusu olan Cemal Kamacı, Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri ile söyleşide buluştu.

Türk Spor tarihine adını altın harfler ile yazdıran 15 kez Türkiye, 4 kez de Avrupa Şampiyonu olan, kıtalar arası birçok müsabakada ülkemizi temsil etmiş ilk Avrupa Şampiyonu Türk Sporcusu olan Cemal Kamacı, Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri ile söyleşide buluştu.

Moderatörlüğünü BESYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Karacabey'in yaptığı söyleşide, Karacabey, Türk spor tarihine altın harfler ile yazdırmış, inanç ve imanın birleştiği Cemal Kamacı'yı ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti.

Boksa 1957 yılında 13-14 yaşında başladığını belirten Cemal Kamacı, "Amatör olarak 9 yıl boks yaptım. 4 kez Avrupa Şampiyonu oldum. 2 kere Ankara Şampiyonu, 2 kez de Silahlı Kuvvetler Şampiyonu oldum. 67-71 yıllarında Türkiye Şampiyonu oldum. O zamanlar maçlara herkes biletle gelirdi ve tamamen dolardı. Ama şimdi bedava olmasına rağmen maçlara gelinmiyor. Sonra amatörlükten profesyonelliğe geçtim.13 sene profesyonel boks yaptım. Bu zaman içerisinde 79 tane maç yaptım. 4 kere Avrupa Şampiyonu oldum. Tabi buraları paralı gezmek çok zor ama biz şampiyon olduğumuz için bu gezileri yaptık. Bizim zamanımızda boksta güreş haricinde derece alan yoktu. İşte bizim tarihte ilk olarak almış olduğumuz Avrupa Şampiyonluğumuz çok büyük bir yankı uyandırdı" dedi.

Kamacı, Türkiye'de 72-74 yıllarında yılın sporcusu unvanını kazandığını öğrencilere anlattı.

HAFTADA 3 KEZ KOŞUYORUM

62 yaşındaki Cemal Kamacı, 52 senedir spor yaptığını belirterek "Haftada üç sefer koşu yapıyorum. 63 kiloyken boksu bıraktım. Şu anda 60 kiloyu muhafaza ediyorum. Bugün görenler sen hiç kilo almıyor musun diyor. Ben de almıyorum diyorum. Aslında ben yiyor olsam bir günde beş kilo alırım. O kadar kilo almaya yatkınım. Çünkü amatör olarak üç ayrı sıklette şampiyon oldum. Öğlen yemeği yemiyorum. Sabah kalkıyorum bu yaşımda 85 tane şınav çekiyorum. 150 sefer mekik yapıyorum. Bütün idmanları yapıyorum. Bugün ben yetkili olsam insanlara sporu mecbur tutarım. Niye? Spor yapan insan sağlıklı olur. Spor yaptığım için sigara içmedim, gece hayatım olmadı, içki ağzıma koymadım. Onun için gençliğimizin sporla eğitilmesi lazım. Sporu da niçin yaptığını bilmesi lazım. Spor yapan bir insan muhakkak sigara içmez. Kötü alışkanlığı olmaz. Olmaması lazım" şeklinde konuştu.

Gençlerin spor yaparlarsa ahlaklı olacağını sözlerine ekleyen Cemal Kamacı, "Gençlere tavsiyemiz boks yapsınlar. Boks yaparken boksu sevmesi lazım, yaptığı sporu sevmesi lazım. Sevmeden bu iş olmaz. Sevdiği zaman da belirli kuralları yerine getirmesi lazım. Yani yaşantısına dikkat etmesi lazım. Hem boks yapıyorsun hem sigara içiyorsun olmaz. Gece hayatına dikkat etmesi, uykusunu alması ve iyi beslenmesi lazım. Mali durumu müsaitse kadrosunu alabilmeli" ifadelerini kullandı.

Yokluklar içindeki mücadeleler ile bu başarıları elde ettiğini söyleyen Kamacı, üç yaşındaki kızının ölümünün ona bir ilahi mesaj olduğunu ve bu mesajı iyi okuyarak inanç ve iman gücü ile Türk'ün gücünü tüm Avrupa'ya ezberlettiğini ifade etti.

Prof. Dr. Kürşat Karacabey, öğrencilerin yoğun sevgi gösterisine mahzar olan Cemal Kamacı'ya, konuşmasından ve verdiği güzel mesajlardan dolayı teşekkür ederek, Rektör Prof. Dr. Nigar Çakar adına plaket takdim etti. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Kürşat Karacabey Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title