Haberler

Samsun'da "Halk Sağlığı Bakışıyla Kanser" Paneli Düzenlendi

Abone Ol

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla "Halk Sağlığı Bakışıyla Kanser" konulu panel düzenlendi.

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla "Halk Sağlığı Bakışıyla Kanser" konulu panel düzenlendi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde Samsun Valisi İbrahim Şahin, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Samsun Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Dursun M. Mehel, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Erdinç Özoğlu, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sağlık Bakanlığı Samsun Bölge Koordinatörü Beytullah Şahin, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fatih Özkan, çeşitli hastanelerin yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı. Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmada kanser hastalığında beslenmenin önemine değindi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü kanserle ilgili çalışmalarından dolayı kutladı.

Samsun Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Erdinç Özoğlu, kanserin dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olduğuna dikkat çekerek, "Kanser toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Kanser kontrolünün en önemli aşaması hiç kuşkusuz ki kanseri önlemektir. 'Erken teşhis hayat kurtarır' diyerek vatandaşlarımızı ücretsiz kanser taramaları yaptırmak için kayıtlı oldukları Ailesi Sağlığı Merkezlerine ve KETEM'e davet ediyoruz" dedi.

Panele konuşmacı olarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. İdris Yücel, OMÜ Halk Sağılığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihat Dündar, KETEM Sorumlusu Dr. Canan Süleymanoğlu, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Emine Çan katıldı. Prof. Dr. İdris Yücel, alkol ve sigaradan uzak durulması gerektiğini ve kanserden korunmak için bol bol yeşil sebze tüketilmesini tavsiye ederken, Prof. Dr. Cihat Dündar ise, hareketsiz yaşamın çeşitli hastalıklara ve ardından da kansere yol açtığını ileri sürerek, damacana suların güneş ışınına maruz kaldığında sağlık yönünden sakıncalı olduğunu ve şebeke suyu diye tabir edilen çeşme suyunun sürekli kontrol altında olduğu için su suyun tüketilmesini tavsiye etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turan Atlamaz İbrahim Şahin İlkadım Atakum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title