Haberler

Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi 7. Baskıya Hazır

Abone Ol

Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi’nin 7. baskısı hazırlandı.

Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi'nin 7. baskısı hazırlandı.

Samsunlu gazeteci-yazar ve halk şairi Ali Kayıkçı tarafından uzun yıllar araştırmalar sonucunda kaleme alınan "Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi" adını taşıyan genişletilmiş 7. baskısı hazırlandı. Yazar Ali Kayıkçı tarafından hazırlanan ve sadece tasarımı için 3 ay üzerinde çalışılan ansiklopedide, 414 şair ve yazarın eserleri ile tanıtımı yapılmakta.

İlk baskısı 10 yıl önce yapılan bin 255 resmin kullanıldığı ansiklopedide 800 sayfalık eserde, şair ve yazarların hayat hikayeleri, özgeçmişleri yanında kitaplarına da yer veriliyor.

Ansiklopedi hakkında bilgi veren Samsun Yazarlar Derneği (SAYDER) Başkanı Şair ve Yazar Ahmet Seven, "Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi'nin yeni baskısı için araştırma ve yazım işlemlerinin yanı sıra oldukça külfetli bir çalışma olan tasarım, sayfa düzenlemesi işlerinin de tamamladık. Gerek üniversite ve gerekse belediye, vakıf gibi kuruluşların işbirliği neticesi kültür-sanat çevreleri ile okuyucuların hizmetine sunulacak hale getirilmiştir. Ocak 2013 yılında derneğimiz tarafından basım ve dağıtımı üstlenen ve o baskıda 375 isme yer verilen Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi, üyemiz Araştırmacı Yazar Ali Kayıkçı'nın yeni isimler, belge ve bilgiler ilavesiyle daha bir zenginlenmiş ve 800 sayfalık örnek bir eseri olmuştur. Ansiklopedinin bu haliyle yeni baskısı, artan sayfa sayısı ve maliyetler sebebiyle bizim dernek olarak yalnız başına üstesinden gelebileceğimiz bir konumdan da maalesef çıkmıştır. Bunun için katkı verebilecek, yayını ortaklaşa veya yalnız başına gerçekleştirebilecek kişi ve kuruluşların mali desteklerini bekliyoruz" dedi.

Ansiklopedinin birkaç gün içerisinde bastırılıp adı geçen şair ve yazarlardan bazılarının katılımı ile bir imza günü düzenlenebileceğini belirten Seven, "Bu imza gününe en az 55 şair ve yazarın katılması ve bu eseri imzalaması bölgemizde, hatta ülkemizde bir ilk olarak tarihe geçecek bir tanıtım olacaktır. İlgili kişi veya kuruluş için bu da Türkiye çapında ses getirecek bir etkinlik olarak, yıllarca söylenecektir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Seven Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title