Haberler

Şanlıurfa Belediyesi Vakıf Malına Da İhanet Etmiş

Güncelleme:
Abone Ol

Şanlıurfa Belediye Meclisi'nin, Dergâh Vakfı'na hibe edilen bir taşınmazın konut alanı olması yönünde karar vermesi sert tartışmalara neden oldu.

Şanlıurfa Belediyesi Ekim Ayı Olağan Birleşimi Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe başkanlığında yapıldı. Belediye toplantı salonundaki birleşimde belediyenin daha önce merkeze bağlı Akçamescit Köyü'ndeki Dergâh Vakfı'na ait bir parselin konut alanı olarak düzenlenmesi tartışmalara neden oldu. Konuyla ilgili dört tane soru önergesi veren Saadet Partisi Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cafer, "Meclisten imar tadilatıyla geçmiş konular.

Dört konuda da sosyal donatı terk edilerek, eğitim ve kültür merkezi, spor tesisi, park şahsın arazisine terk edilmiş. Şahsın parselinin düzgün çıkması için. Mecliste sadece siz biliyorsunuz. Bize okuyorsunuz, geçiyorsunuz. Onun detayından haberimiz yok. Detayından haberimiz olmadığı için bilgimiz olmadı. Ama bugün o konuların detayını öğrendik. Bakın bende detayları var. Detaylarında kültür ve eğitim tesisi, Dergâh Vakfı'nın Akçamescit Köyü'ndeki bir hayır sahibi Dergâh Vakfı'na bir hibe yapmış. Vakıf malı olarak hibe etmiş. Ama belediyemiz orayı kültür ve eğitim tesisi olarak planda geçirmiş. Ve yıllardır Dergâh Vakfı'na ne bir istimlaki yapmış ne de herhangi bir yapmış. Vatandaşın Dergâh Vakfı'na vakıf ettiği bir araziyi ondan sonra Dergâh birine satmak zorunda kalıyor. O satın alan adam gelip belediyeden onu konut alanı olarak değiştirebiliyor. Ve bundan tahmin ediyorum ki, meclis üyelerimizin çoğunun haberi yoktur. İmar komisyonundaki arkadaşlarımız bunu nasıl atlamışlar, anlamış değilim. Dört tane önergemizin dördü de bu şekilde. Bunun günü geçmiş olabilir. Ama burada yapılan bir yanlışlık vardır. O yanlışlığı da meclisin adıyla bizler yapmışız. En azından bir okunsun. Meclisteki arkadaşlarımız da bilgi sahibi olmak isterler" diye konuştu.

Bunların soru önergesi olmadığını kaydeden Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, "Plana yönelik itirazlar. Dolayısıyla plan ve bütçe müdürlüğüne havale edilmesi gerekiyor. Bu tür şeyler mecliste okunuyor. Slaytlarla gösteriliyor" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili tekrar söz alan Cafer, "O zaman bana, 'Aştığından dolayı cevaplamıyoruz' diye belediye tarafından bir yazı gönderilsin lütfen. Ben de gidip meclisimizin yapmış olduğu hatayı yargıya götürüp yargıyla düzelttireyim. Bu mecliste bu dergâhın malını kimse yok demezdi" dedi.

KADAYIFÇI: MECLİSTEKİ ENTRİKALAR BİZANS'I GEÇMİŞTİR

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bir televizyon programında, "Kararın altında imzaları var" şeklindeki sözlerine tepki gösteren Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi Hilmi Kadayıfçı ise, "Bu meclisteki, belediyedeki entrikalar Bizans'ı geçmiştir. Aynen bu şekilde, başka bir isimle getiriyorsunuz ve vicdanınız bunu nasıl kabul ediyor. Anlamakta zorluk çekiyorum. Sayın Başkanımız Eşref Bey'e bugüne kadar saygı duydum. Geçen bir televizyon konuşmasında diyor ki, 'Altlarında imzaları var' bizleri kast ederek. 352 nolu parsel. Biz 352 nolu parselin kaç liraya verildiğini, nasıl kirli bir pazarlığın yapıldığını nereden bileceğiz? Belediye imara bir yer açıyor, biz de diyoruz ki, oybirliğiyle geçti. Belediye başkanımız sıkılmadan diyor ki, efendim imzaları var. Nerede imzamız var? Nerede haberimiz var? Burada birçok arkadaşım benim gibi turist pozisyondadır. En son babalar duyar gibi. Hiçbir şeyden haberimiz yok. İmar komisyonundaki birkaç arkadaş onları geçiyor. Ondan sonra AK Parti'den 11'e sekiz çıktı. Efendim siz kaçırmışsınız? Biz neyi kaçırmışız?" diyerek tepkisini ifade etti.

ÇIBIK İŞÇİLERİN DURUMUNU SORDU

BDP'li Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi Yüksel Çıbık, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın cevaplaması istemiyle bir yazılı soru önergesi sundu. Çıbık, önergesinde, "Belediye bünyesinde iş alan kaç şirket vardır? Bu şirketlerde çalışan işçi sayısı kaçtır? Belediye bünyesinde çalışan işçiler 'Dini ve Resmi Bayramlarda' çalıştırıldığında ilgili şirketlere fazla mesai ücreti ödüyor musunuz? Ödüyorsanız ilgili şirketlerce çalışan işçilere fazla mesai ücretleri ödenmekte midir? Belediye asil işveren olduğu için ilgili yasalarda da belirtildiği gibi gerek çalışma ve gerekse ücretleri, izinleri alt işveren sorumluluğunu yerine getirmediği taktirde asil işveren 'Belediye' sorumludur. Bu yasaya rağmen şirketlerde çalışan işçiler çalışma yasasında kanunla düzenlenen 'Günde 8, haftada 45 saati geçmemesi' gerekir denilmektedir. Buna rağmen taşeron firma işçileri 'Günde 12, haftada 90 saati' bulan çalışmaya maruz bırakmaktadır. Ayrıca yasayla belirlenen 'Yılda en az 14 iş günü izin hakkı verilmesi' gerekir denilmektedir. Sorumda belirttiğim işçilerin ekonomik ve özlük haklarıyla ilgili taşeron firma üzerinde belediyemizin denetim ve kontrolü yapıldı mı? Şayet yapıldıysa mağdur olan işçi var mıdır? Varsa sayıları kaçtır? " ifadelerine yer verdi.

Çıbık konuyla ilgili olarak, "Bu işçiler yasayla belirtilen hakları zamanında verilmediği takdirde bu haklarına ilişkin açtıkları davalarda belediyemizi trilyonları aşan maddi külfetle karşı karşıya bırakacaktır" diye ifade etti.

ALTUN: FAKIBABA KENDİ REKLAMINI YAPMIŞ

Belediyenin dünkü toplantısında AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Altun, Şanlıurfa Belediyesi'nin bülteninin belediye çalışmalarından çok Fakıbaba'nın reklamının yapıldığına tepki göstererek, "Bu bülten belediyenin çalışmalarından bahsetmemiş, Fakıbaba'nın çalışmalarından bahsetmiş. Sayın Fakıbaba kendi reklamını yapacaksa, gitsin isteği kadar kendi cebinden bassın. Ama belediyenin bütçesinden kendi reklamını yapıp, isçilerin eline verip sokaklarda, yollarda dağıtması acaba ne kadar ahlaki, ne derece doğrudur?" diye konuştu.

Oldukça tartışmalı bir oturumun ardından bugün tekrar 14.30'da toplanmak üzere meclis üyeleri dağıldı.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title