Haberler

Şanlıurfa'da Acar Ailesi Yardım Bekliyor

Güncelleme:
Abone Ol

Şanlıurfa'da kiralık bir evde oturan ve yevmiyeyle geçimini sağlamaya çalışan 38 yaşındaki baba Yusuf Acar, kızı İpek Acar'a kendi böbreğini verecek.

Ameliyat masrafları devletçe karşılanacak ama; baba Acar'ı düşündüren nokta ise, Antalya'da yapılacak olan nakil ameliyatı sonrası hem refakatçı için, hem de kendisinin hijyenik bir ortamda kalması için yaklaşık 5 bin TL'ye ihtiyacı olması.

Baba Acar, bu konuda hayırseverden kendisine bir yardım eli uzatılmasını bekliyor. Kızına vereceği böbreklerinin doku örneklerinin tuttuğunu belirten baba Acar, "Kızım doğuştan beri hasta. Annesi sürekli bakmak zorunda. 25 Eylül'de Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde organ nakli operasyonu geçirecek. Annesi şeker hastası olduğu için baba olarak ben böbreğimi vereceğim. Benim doku örneklerim tutuyor. Ameliyatla ilgili sağ olsun devletimiz her şeyi karşılıyor. Daha önce kamyon şoförlüğü yapıyordum ama şimdi yevmiyeyle çalışabiliyorum. Ancak ameliyat sonrası ve refakat işlemleri için maddi durumum iyi değil. Nakil sonrası hijyenik bir ortamda kalmam gerekiyor. Sürekli kontrollere gitmem gerekiyor. Bu süreç altı ay da olabilir, bir yıl da olabilir. Maddi durumumum iyi olmadığı için yaklaşık 5 bin TL'ye ihtiyacım var. Bu yüzden tüm hayırseverlerden, esnaftan, yetkililerden maddi konuda destek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Şanlıurfa Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title