Haberler

Şanlıurfa'da Eğitim İçin Çalıştay Önerisi

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, eğitimde yaşanan sorunların çözümü için çalıştay yapılmasını önerdi.

Urfa'daki öğretmen açığının göz ardı edilemez bir gerçek olduğunu hatırlatan CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, "Yıllardır STK'ların ve muhalefetin dile getirdiği bu sorunun kesin çözüm bulacak şekilde giderilmesi gerekiyor" dedi.

ÇALIŞTAY YAPILMALIYDI

Karataş düzenlediği yazılı basın açıklamasında daha önceki dönemlerde de gündeme gelen eğitim sorunu ile ilgili çalıştay yapılması çağrısında bulunduklarını ancak bu çağrının yanıtsız kaldığını dile getirdi. Siyasetçisi ve eğitime yönelik sivil toplum kuruluşlarının aynı çatı altında toplanacağı bir çalıştayla çözüm önerilerinin sıralanması gerektiğini tekrardan hatırlatan Başkan Karataş, "Biz daha önceden de çalıştay önermiştik ama bu yapılmadı. Gönül isterdi ki başlayan eğitim öğretim yılında pozitif söylemler kullanalım ama Türkiye eğitim listesinin en son sıralarında yer alan Urfa'da bu yıl yaşanan tablo önceki yıllardan pek farklı değil" şeklindeki sözlerine yer verdi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN=UCUZ İŞÇİLİK

Öğretmen açığının yaşandığı bölgede, bakanlığın bu açığı ücretli öğretmen uygulaması ile gidermeye çalıştığının da altını çizen Karataş, olayın ucuz işçilik mantığından öte bir şey olmadığını söyledi. Karataş, "Bilindiği gibi dev bir öğretmen açığımız var. Bu açık ücretli öğretmen adı altında ucuz işçilikle giderilmeye çalışılıyor. Yanlış bir uygulamanın sonucu da yine çocuklarımıza çıkan faturadır" dedi.

ANADİLDE EĞİTİM İSTEKLERİ

Karataş açıklamasında bir başka konu olarak ise anadilde eğitim istemini ele aldı. Anadilde eğitim isteyenlerin protestosu ile başlayan eğitim yılı için hükümeti eleştiren Karataş açıklamasında, "Hükümet anadilde eğitimi müfredata aldığı halde, bu eğitim çeşitli gerekçeler öne sürülerek bir türlü uygulamaya geçemedi. Bazen öğretmen yokluğu bazen de ailelerin ikna edilmesi ile bu ders yaptırılmıyor. Bazen de aba altından sopa gösterilerek Kürtçe eğitimin önüne geçiliyor. Biz tüm ülkede herkesin eğitim ve öğretim hakkının özgürce kullanabilmesi, istediği dilde eğitim yapabilmesini arzuluyoruz. Bir insani haktır. Bu eksikliğin giderileceğini umuyorum" ifadesini kullandı.

Eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte kent merkezindeki bir okula gittiğini ancak okula 45 dakikalık bir yolculuk sonrasında ulaştığını anlatan Karataş son olarak şu cümlelerine yer verdi: "Bugün gitmek istediğim bir okula 45 dakikada ve patikaya benzer bir yoldan geçerek ulaşabildim. Yol üzerinde bir tabela dahi yoktu. Belediyeden hemen buraya gerekli hizmetin getirilmesini istiyor ve yeni eğitim öğretim yılının başarılı bir yıl olması dileğiyle; öğrencilerin heyecanını paylaşıyor, eğitim camiasına, öğrenci velilerine hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ferhat Karataş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title