Haberler

Şanlıurfa'ya 500 Kişilik Öğrenci Yurdu Yaptırılıyor

Abone Ol

Şanlıurfa'da Şair Nabi Öğrenci Yurtları tarafından, 500 öğrencinin kalacağı yurt yaptırılıyor.

Şanlıurfa'da Şair Nabi Öğrenci Yurtları tarafından, 500 öğrencinin kalacağı yurt yaptırılıyor.

TOKİ bölgesinde yapılacak olan Akabe Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenine; Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şair Nabi Öğrenci Yurtları Sorumlusu Bekir Söylemez, Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut, Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile çok sayıda hayırsever iş adamı katıldı.

Vali Güvenç burada yaptığı konuşmada, Şair Nabi Yurtları'nın kentteki faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Güvenç, şunları söyledi:

"Hayırsever iş adamları var olsun. Bu tür yurtları yapmak zorundayız. Şehrimizin yüzde 70'i genç nüfustur. Yine nüfusun yarıya yakını kırsal kesimde bulunuyor. Bu nedenle eğitim görecek öğrencilerimiz için çok sayıda yurt ihtiyacı var. Bu tür yardımları çok önemsiyorum. Kimse diğer tarafa bir şey götürmüyor. Götürülebilecek tek şey bu gibi yardımlardır. Bu ilin valisi olarak herkese şükranlarımı sunuyorum. İnşallah yurdun açılışına da katılırız."

Başkan Fakıbaba da, öğrencilerin bu tür müesseselere ihtiyacı olduğunu belirterek, hayır kurumlarına yönelik desteklerini sürdüreceklerini ifade etti. Şair Nabi Yurtları sorumlusu Bekir Söylemez ise, kentteki eğitim tesislerinin sayılarını artırmaya çalıştıklarını vurgulayarak, bu konuda hayırseverlerin desteklerini sürdürmelerini beklediklerini dile getirdi.

Şanlıurfa'nın "Peygamberler Şehri" olarak da anıldığını hatırlatan Söylemez, kentin ismine yakışır işlerin yapılmasına özen gösterdiklerini ve benzer tesislerin yapımını yıl içerisinde sürdüreceklerini kaydetti. Toplam 8 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan yurt, tamamlandığında 500 öğrenciye hizmet verecek. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Eşref Fakıbaba Celalettin Güvenç Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title