Haberler

Sapıklar, 112 Acil Servis'e Musallat Oldu

Güncelleme:
Abone Ol

Batman 112 Acil Servisine 8 ay içinde 1,5 milyon çağrı yapılırken, çoğunlukla asılsız ihbarlar ve sapıkların arama yaptığı ortaya çıktı.

Sapıklar bezdirdi

Batman 112 Acil Servis'e 8 ay içinde 1,5 milyon çağrı yapıldı.

1,5 milyon çağrı ve arama içinde gerçek vaka sayısı ise 29.774. çağrı ve aramaların %97'sinin asılsız olması dikkat çekti.

Batman İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emin Saçan, asılsız ihbar ve boş yere arayanlar yüzünden ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Asılsız çağrılar, boş yere acil servisi arayanlar, küfür ve hakaret edenlerin neden olduğu sorun oldukça ciddi bir sıkıntı teşkil ediyor. Ancak, bu sorun sadece Batman ve Türkiye değil, tüm dünyada yaşanıyor. 112 acil telefon numarası ücretsiz olunca önüne gelen boş yere arıyor. Bazen personele küfür dahi edenler, sözlü tacizde bulunanlar bile oluyor. Bu bir hayata bile mal olabilir" dedi.

ÇAĞRILAR BEKLEMESİN DİYE SİSTEM GELİŞTİRİLİYOR

1 saniyelik zaman diliminin de hayat kurtardığı 112 Acil Servisi, asılsız çağrılar, küfür edenler ve sapıklar yüzünden sıkıntı yaşıyor.

Bu hattın hayati önem taşıdığını ve toplumun ciddi bir şekilde duyarlı olması gerektiğini belirten Saçan, "Çağrılar beklemesin ve diğer arayanların hatta beklememesi için yeni bir tedbirlerimizi arttırıyoruz" dedi.

YENİ BİR PROJE GELİYOR

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emin Saçan, 112 Acil Servis'in farkındalığını oluşturmak, önemini anlatmak ve hangi durumlarda aranmasına yönelik bir dizi proje hazırladıklarını belirtti.

Projenin tüm Türkiye'de ve İlimizde de uygulanacağını belirten Saçan, "Bu projenin 3 ayağı var. Yerel basın, okullar (özellikle çocuklara) ve vatandaşlara yönelik bu yıl içinde alışveriş merkezleri, okul, cami, kalabalık yerlerde stant kurup asılsız çağrılar yüzünden insanların mağdur olduğunu ve farkındalık yaratmak amacıyla bilgilendirme yapacağız" dedi. Recep Akın

Kaynak: Temsilci / Yerel

Türkiye Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title