Haberler

Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu Danışma Kurulu Yapıldı

Abone Ol

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu (MYO), danışma kurulu toplantısı yapıldı.

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu (MYO), danışma kurulu toplantısı yapıldı.

Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu (MYO), toplantı salonunda yapılan Danışma Kurulu toplantısına, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılıç, Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, Eski Sarıgöl Belediye Başkanı Kemal İlter, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Savaş Muratoğlu, Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Sinan Anlaş, Sarıgöl Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hikmet Ertürk, Sarıgöl Kızılay Şube Başkanı Yusuf Tüfekçi, Sarıgöl İşadamları Derneği (SARİAD) Sekreteri Metin Tüfek, hayırsever işadamı Hüseyin Gümüşlü, davetliler ve öğretim üyeleri katıldı. Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd.Doç.Dr.Sinan Anlaş, Danışma Kurulu'na katılan üyelere okul hakkında video eşliğinde sunum yaptı. Yrd.Doç Dr.Sinan Anlaş, okulun 2002-2003 yılında ilçede eğitime başladığını belirterek, "Okulumuzdan mezun olanların tümü iş hayatında iş bulabilmekteler. Okulumuzda Harita ve Kadastro Bölümü yanında geçen yıl da Tapu ve Kadastro Bölümü açıldı. Harita ve Kadastro bölümde ayrıca gece eğimi yapılmaktadır. Okulumuzda 2013-2014 yılında 207 öğrencimiz okumaktadır. Okulumuz 49 yıllığına kiralanan bir binada eğitim ve öğretim görmektedir. Gelecek yıl mevcudumuz 320 öğrenci olacaktır. Bu nedenle hedeflerimiz doğrultusunda okulumuz 2017-2018 öğretim yılında öğrenci sayımız 800 olacak.İlçemize de beş milyon TL tutarında getiri sağlayacak. Bu nedenle okulumuzun sınıf ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. İlçemizde yeni okul yapılması zorunlu hale gelmiştir." dedi. Danışma Kurulu'nda bir konuşma yapan Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılıç, "Sarıgöl halkının bir çok sorunların üstesinden gelen bir ilçemizdir. Bu sorunun da üstesinden geleceğine inanmaktayım. Yüksek okul Sarıgöl için çok önemlidir. Okulumuzun arsa ve öğrenci barıma sorunları vardır. Gerekirse okulu için başlatılacak kampanyada görev alarak ev,ev yardım toplamaya çıkarım." dedi.

Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, yüksekokulun ilçe için önemli olduğunu ifade ederek, "Belediye olarak kısıtlı imkanlarımızla yüksek okulumuza yardımlar yaptık. İlçemizde arsa sıkıntısı var. Bu nedenle ilçemizde yeni imar düzenlenmesi hazırlattık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay beklemekteyiz. Onay geldiğinde 3500 dekarlık alan imara açık olacak ve ilçemiz rahatlayacak. İmar planının onayından gelmesini beklemekteyiz." dedi. Hayırsever işadamı Hüseyin Gümüşlü ise yapılacak olan okul binası genişletme ve yapımı için gerekli yardımda bulunacağını dile getirdi. Topaltı sonunda Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd.Doç.Dr.Sinan Anlaş, Danışma Kurulu üyelerine okul birimleri gezdirilerek bilgiler verdi. Danışma Kurulun iki ayda bir toplanılmasına karar verildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Gümüşlü Ömer Karcı Sarıgöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title