Haberler

Sarıhacılar'a Turist İlgisi

Abone Ol

Akseki ilçesine bağlı Sarıhacılar Mahallesi'ni, yılın altı ayında 6 bini yabancı 14 bin 500 kişi ziyaret etti.

Akseki ilçesinde 800 yıllık geleneksel düğmeli evleriyle ünlü Sarıhacılar Mahallesi, yılın ilk altı ayında 6 bini yabancı, 14 bin 500 kişi tarafından ziyaret edildi.

Sarıhacılar Muhtarı Mahmut Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 800 yıllık geçmişi olan mahallenin, aslına uygun restore edilen düğmeli evleri ve tarihi İpek Yolu üzerinde kurulmasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Sarıhacılar'ın en çok Alman, Fransız ve Hollandalı turistlerce ziyaret edildiğini belirten Karahan, yabancı konukların büyük ilgi gösterdiği tarihi evlerin restorasyonunun da sürdüğüne dikkati çekti.

Bugüne kadar 13 evin restorasyonunun tamamlandığına değinen Karahan, ayrıca meydanda da düzenleme yapıldığına ifade etti. Karahan, mahallede üç evin daha restorasyonunun sürdüğünü, çalışmaları tamamlandıktan sonra evlerin pansiyon olarak kullanılacağını bildirdi.

Karahan, mahallenin, yılın ilk altı ayında 6 bini yabancı, 14 bin 500 kişi tarafından ziyaret edildiğini kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Karahan İpek Yolu Akseki Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title