Haberler

Sasalı'ya Kuş Müzesi Kurulacak

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sasalı'da Düzenlenen Kuş Cenneti Şenliği'nde Belde Halkını Sevindiren Haberler Verdi. Belediye Başkanı Veli Kasap'ın İsteği Üzerine Sasalı'ya Kuş Müzesi Kurulması Sözünü Veren Kocaoğlu, Alsancak'ta, Karşayaka'da, Güzelyalı'da Ne Varsa, Yakın Bir Zamanda Sasalı'da da, Koyundere'de de, Bayındır'da da O Olacak, Çünkü Biz Hizmette Adalet ve Eşitli...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sasalı'da düzenlenen Kuş Cenneti Şenliği'nde belde halkını sevindiren haberler verdi. Belediye Başkanı Veli Kasap'ın isteği üzerine Sasalı'ya kuş müzesi kurulması sözünü veren Kocaoğlu, Alsancak'ta, Karşayaka'da, Güzelyalı'da ne varsa, yakın bir zamanda Sasalı'da da, Koyundere'de de, Bayındır'da da o olacak, çünkü biz hizmette adalet ve eşitlik anlayışıyla iş yapıyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kuş Cenneti Şenlikleri'ne katılmak üzere gittiği Sasalı Beldesi'nde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Beldeye yapılan hizmetlerden büyük memnuniyet duyan Sasalı halkı, şenliğin düzenlendiği alana gelen Başkan Kocaoğlu'nu uzun süre ayakta alkışladı.

Sasalı Belediye Başkanı Veli Kasap yaptığı konuşmada, "Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu'na Sasalı ile ilgili ne sorun götürdüysem destek verdi. Kendilerinin sayesinde Sasalı ilk defa 22 dönüm parkla tanıştı. Şimdi de yine onun sayesinde Sasalı'nın makus kaderi değişiyor. Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla Sasalı altyapı ile tanışacak. Bir ay içinde Sasalı'nın altyapısı için ilk kepçeyi vuracağız. O gün burada Sasalı halkıyla beraber bayram yapacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yaptığı konuşmada, belediyenin borçlarının üçte birini ödediklerini, geri kalanın üçte birini anlaşmayla sildirdiklerini, kalan üçte biri için de yatırımları engellemeyecek şekilde ödeme planı oluşturduklarını belirterek, "Şu anda Büyükşehir Belediyeleri içinde itibarı olan, kredi alabilecek, kaynak yaratabilecek birkaç belediyeden bir tanesiyiz" dedi. Sasalı Beldesi'ne ilişkin projelerini de anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Sasalı'nın altyapı sorunlarını çözecek projeleri hazırladık, yakında çalışmalara başlıyoruz ve altı ay içinde bitireceğiz. Ayrıca bu bölgede 3 bin dönümlük alanı kent ormanı yapıyoruz; bugünkü Kültürpark alanı büyüklüğünde Doğal Yaşam Parkı yapıyoruz. Bu Doğal Yaşam Parkı bittiği zaman, kuş cennetiyle birlikte değerlendirdiğimizde, burada büyük bir turizm potansiyeli oluşacaktır"

Sasalı'yı güzel günlerin beklediğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Sasalı halkı çok yakında arıtması yapılmış, kanalizasyonu yapılmış, çok amaçlı salonu, kent ormanı ve Doğal Yaşam Parkı yapılmış örnek bir beldede yaşamanın keyfini sürecek" dedi.

Ayrıca başında Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar'ın bulunduğu bir planlama ekibiyle Kuş Cenneti ile ilgili yapılacak çevre düzenleme çalışmalarının planlandığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili olarak da ihaleye çıkılacağını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 57 belediyeye de eşit hizmet götürdüklerini vurgulayarak, "Alsancak'ta, Karşayaka'da, Güzelyalı'da ne varsa, yakın bir zamanda Sasalı'da da, Koyundere'de de, Bayındır'da da o olacak; çünkü biz hizmette adalet ve eşitlik anlayışıyla iş yapıyoruz. İnanıyorum ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi 2004-2009 döneminin sonunda Büyükşehir statüsüne geçtiği 1984 ile 2004 yılları arasında düzenlenen projelerin üzerinde projeyi gerçekleştirip, bu işin üstesinden alnının akıyla gelecektir. Tek ihtiyacımız olan milletçe, şer güçlere, dış mihraklara karşı, kol kola omuz omuza girmek, Ulu Önderimiz Atatürk'ün izinde çok çalışarak çağdaş bir toplumun temellerini atmak" diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, konuşmasının sonunda Sasalı Belediye Başkanı Veli Kasap'ın ricası üzerine çok amaçlı salonun yapılacağı arazide bir kuş müzesi kurulacağı sözünü de verdi. Başkanın bu sözü meydanı dolduran Sasalı halkı tarafından da sevinçle karşılandı.

(YK)

13.06.2007 10:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title