Haberler

Saü'de "İstiklal Marşı'nın Önemi" İsimli Konferans Düzenlendi

Abone Ol

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından “İstiklal Marşı’nın Önemi” isimli bir konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından "İstiklal Marşı'nın Önemi" isimli bir konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen "İstiklal Marşı'nın Önemi" isimli konferansa Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Coşkun ve Yrd. Doç. Dr. Muharrem Öçalan konuşmacı olarak katıldı. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferans, Sakarya Milletvekili Zihni Açba ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Konuşmasına Mehmet Akif Ersoy'un hayatından bahsederek başlayan Yrd. Doç. Dr. Muharrem Öçalan, "Mehmet Akif 20 Aralık 1873'de doğmuş, 27 Aralık 1936'da vefat etmiştir. Kendisini tarif ederken, "Toprakta gezen gölgeme torak çekilince günler bu heyyulayı da er geç silecektir. Rahmetle anılmak ebediyet budur amma sessiz yaşadım kim beni nerden bilecektir?" diye tarif ediyor. O nasıl bir insandı diye sorarsanız da şu cevaplar verilebilir, doğumundan ölümüne fevkalade tevafukların bulunduğu bir insandı" diye konuştu.

TÜRK LAFI GEÇMEDEN TÜRK MİLLETİNİ ANLATAN EN İYİ ŞİİR İSTİKLAL MARŞI

Yrd. Doç. Dr. Öçalan, istiklal şairine ve istiklal marşına yapılan eleştiriler hakkında açıklama yaparak, "İstiklal Marşında neden Türk sözü geçmez?' diyorlar. Peki geçse ne olurdu? Hiçbir şey olmazdı, ben rahatsız olmazdım. Ama birileri mutlaka yine rahatsız olurdu. Bana içinde Türk lafı geçmeden Türk milletini anlatan en iyi şiir nedir deseler hiç hilafsız İstiklal Marşı derim. Çünkü adını söylemeden ifade ettiği, tasvir ettiği her şey Müslüman Türk'ü anlatıyor. Başka bir millete götürseniz uymaz. İstiklal Marşı'nı tahlil etmesini bilen biri öncesini sonrasını göz önünde bulunarak söyleyiş manasını ele alarak şiir incelemeyi bilen birisi bunu görür" şeklinde konuştu.

"BİZ BİR MİLLETİZ, "TURAN" DEVLETİYİZ"

Turan hedefi ve Türk devlet ve milletlerinin her konuda dayanışma içinde, iç içe bir politika sergilemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Recai Coşkun, "Türk kavimlerinin kaderleri birbiriyle sıkı sıkıya örgülü. Birinin güçsüzleşmesi diğerinin güçlenmesi anlamanı gelmiyor, diğerlerinin de güçsüzleşmesi anlamına geliyor. Bu mesele Osmanlının çöküşe geçmesiyle başlayıp Rusya'nın ve Çin'in oradaki Türkleri sıkıştırmasına kadar gider. Yani batıda ortaya çıkan bir zaaf en doğudakini de etkiliyor" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Recai Coşkun Zihni Açba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title