Haberler

Sdü "En Girişimci" Üniversite

Abone Ol

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin organize ettiği Türkiye İnovasyon Haftası'nda Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), ürettiği projeler, girişimcilik ve inovasyon uygulamaları ile birincilik ödülü aldı.
Ödülünü Başbakan...

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin organize ettiği Türkiye İnovasyon Haftası'nda Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), ürettiği projeler, girişimcilik ve inovasyon uygulamaları ile birincilik ödülü aldı.

Ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan alan SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, SDÜ Konukevi'nde düzenlenen basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Isparta Valisi Vahdettin Özkan, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Or da katıldı.

Vali Vahdetin Özkan SDÜ'nün başarısı ile ilgili olarak, "Üniversitemizin bilimi dünyasında teknoloji dünyasına katkısı büyük bir mutluluk. Türkiye genelinde tüm üniversiteler arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne ölçümü sonucu SDÜ'nün böylesine bir başarı yakalaması bizim açımızdan büyük bir şans. SDÜ Rektörü başta olmak üzere tüm üniversite camiasını kutluyorum. Bu başarı Isparta'ya büyük bir katma değer getirecektir" diye konuştu.

MARKALAR ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracatı yakalaması, kişi başına milli gelirin 25 bin dolara ulaşmasının hedeflendiğini belirten SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, "Bunun için markalar üretmek zorundayız. Markalar üretebilmek için projeler üretmeniz gerekiyor. Öz yetenekleri yakalayamadığınız da ihraç ettiğiniz ürünlerin zamanla taklit edilebilir olması durumu var. Üniversite olarak ülkenin kalkınması uğrunda bu hedeflere ulaşma yolunda üzerimize düşeni yapıyoruz. Japonya'nın kilo başına ihracatı 13.5 dolar. Söylemek istediğim, çok mal satıyoruz, az kazanıyoruz. Bizim katma değeri yüksek ürün satmamız gerekiyor. Bunun için de taklit edilmesi en zor olan bilgiye dayalı ürünler satmamız gerekiyor. Bundan sonraki süreçte ihracatı artırmak gelişmiş ülkelerle aramızdaki mesafe farkını kapatmak açısından teknolojik araştırma geliştirmelere önem vermek zorundayız. Ancak bu şekilde ihracatta kilogram fiyatı 15 doları bulabiliriz. Ancak böyle dünyanın en güçlü 10 ekonomisi içine girebiliriz. Orta gelir tuzağından kurtulmanın yolu araştırma geliştirme projeleri ve bunların ürüne dönüşmesi" diye konuştu.

Üniversitelerin akademik liderlik boyutlarını ön plana çıkararak piyasaya göre araştırma geliştirme yapmak zorunda olduklarını kaydeden Rektör İbicioğlu, şunları söyledi:

"Biz de bu hedefe yönelik olarak çalışıyoruz. Bugün TİM'de 60 ihracatçı birliği var. İhracatçıların ihracatı artırması için proje şart. Üniversitemiz bu düşünceden hareketle diğer üniversitelerden farklı olarak AR-GE'ye ayrı kaynak oluşturuyor. Biz girişimci üniversite perspektifini ön plana çıkardık. AR-GE harcamalarına sınırsız destek verdik.TÜBİTAK'ta birinciliği açık farkla aldık. Öğrenci öğretim üyesi projelerinde birinci olduk. AB projelerinde önemli dereceler elde ettik. İki yıldır düzenlediğimiz Proje Pazarı etkinliğinde geçen yıl 2 bin proje geldi yarıştı. Bunların hepsi proje eko sistemini ortaya çıkardı. Proje üretmek kurum kültürü haline geldi ve biz girdiğimiz her proje pazarında birinciliklere oynuyoruz artık kabımıza sığmıyoruz. Bizim projelerimiz uygulamaya ve yeniliğe en çok dönük olan üniversite olarak kabul gördü. Birincilik ödülüne böylece layık görüldük." - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekonomi Bakanlığı Hasan İbicioğlu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title