Sdü 'Halkla Buluşma' Toplantılarına Yenişarbademli'de Devam Etti
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senatosu Üniversiteyi halkla buluşturmak, yerel ve toplumsal sorunlara çözüm bulabilmek için başlattığı 'halkla buluşma' toplantısına Yenişarbademli ilçesinde devam etti.
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Senatosu Üniversiteyi halkla buluşturmak, yerel ve toplumsal sorunlara çözüm bulabilmek için başlattığı 'halkla buluşma' toplantısına Yenişarbademli ilçesinde devam etti.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu başkanlığındaki SDÜ Senatosu 'halkla buluşma' toplantısı kapsamında geldiği Yenişarbademli ilçesinde ilk olarak Kaymakam Vekili İbrahim Özden'in ziyaret etti. Rektör İbicioğlu ve SDÜ senatosuna ilçe hakkında bilgi veren kaymakam Özden, nüfusu küçük olan ilçenin tabiat güzellikleriyle eşsiz bir ilçe olduğunu belirtti ve eğitime her anlamda destek veren SDÜ'ye teşekkür etti. Ziyarettin ardından Rektör İbicioğlu ve senato üyeleri Türkiye'nin en uzun mağarası olan "Pınargözü Mağarası"nı gezdi. Daha sonra Yenişarbademli MYO'da düzenlenen ve SDÜ'nün bir gelenek haline getirdiği "Halkla Buluşma Toplantısı"na geçildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, yüksekokulun akademik- idari yapısı ve verilen eğitim hakkında bilgi vererek MYO bünyesinde yeni açılan ve Eylül ayı itibariyle eğitim vermeye başlayacak olan "Avcılık ve Yaban Hayatı Programı"nın öğrenci sayısını artıracağına duyduğu inancı dile getirdi.
SDÜ'nün başarısının temelini sevgi dolu yaklaşımlar, samimiyet ve fedakarlık gibi manevi duyguların oluşturduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "Geçmişe bakıldığında fedakarlıkla yapılan eserlerin hiçbir zaman yok olmadıklarını görürsünüz. Yenişabademli'nin ekonomik durumunun ve imkanlarının farkındayız. Fakat ilçe halkının, öğrencilere gösterdiği sevgi ve ilgi, 21. Yüzyıla olan inançları sayesinde her türlü meseleyi çözeceğine inanıyoruz. 73 sene Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapmış bu ilçede etkin bir yönetim yaklaşımı ortaya konulursa dünyaya sesini duyurabilecek eğitim orduları yetişebilir" dedi.
İbicioğlu konuşmasına şöyle devam etti;
"Son yıllarda Türkiye ekonomik, teknolojik ve siyasal olarak kendi içinde istikrarını oluşturmuş, dünyada da varlığını herkese hissettirmeye başlamıştır. Türkiye'nin bundan sonra da kendini hissettirme süreci artarak devam edecektir. Bizim ilçelerde senatoları başlatma geleneğimizde, halkımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve yöneticilerimizle aramızda iyi niyetli bir tablo oluşuyor. Önceki yılların aksine günümüzde akademisyenler ile halk arasındaki iletişim artmıştır. Akademik ve idari yapılanması, öğrenci projelerindeki ve dünyadaki üniversite sıralamalarındaki başarısıyla SDÜ göz kamaştıran bir üniversitedir. Üniversite olarak 12 ilçede meslek yüksekokullarımız var, merkezimizde de hastanelerimiz, fakültelerimiz bulunmakta. Türkiye'de üniversite sayısı artmaktadır. Artık ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin üniversiteye girememe gibi bir şansı yok. O nedenle yüksekokullarımızın donanımlarını artırıp, ilçemizi ve eğitimimizi öğrenci için cazip hale getirelim. Siz bize bir adım gelin biz size on adım geliriz. SDÜ olarak her türlü desteği vermeye hazırız."
Yenişabademli MYO kantininin açılışının ardından gerçekleştirilen SDÜ Senato Toplantısı, Beyşehir Gölü'ne düzenlenen gezi ile sona erdi.