Haberler

Sedep Yeni Eğitim ve Öğretim Yılına Değer Katacak

Abone Ol

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi'nin öncülüğünde uygulanan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), yeni eğitim ve öğretim yılında değer katmaya devam edecek.

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi'nin öncülüğünde uygulanan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), yeni eğitim ve öğretim yılında değer katmaya devam edecek.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin desteği ile geçtiğimiz eğitim döneminde Selçuklu'da başarı ile uygulanan SEDEP, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında da eğitime değer katmaya devam edecek. SEDEP Yürütme Kurulu yeni dönemde izlenecek yol haritasını belirlemek amacıyla bir araya geldi.

Selçuklu İlçesindeki tüm resmi ve özel anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak başlatılan ve bu büyüklükte yürütülen Türkiye'nin en kapsamlı projesi olan SEDEP yeni eğitim döneminde de öğrencilere değerleri anlatmaya devam edecek. Bu yıl zengin içerik ve yeni format ile öğrencilerle buluşacak SEDEP, değerlerin öğrencilerin aktif katılımı ile uygulandığı birçok etkinlikle devam edecek. Bu bağlamda SEDEP Yürütme Kurulu üyeleri yeni dönemde yapılacak çalışmalara son şeklini vermek amacıyla bir araya geldi. Sille Kültür Evi'nde gerçekleşen programa, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İlçe Kaymakamı Sabit Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca ve diğer ilgililer katıldı.

"SELÇUKLU'NUN DEĞERİ ARTMAYA DEVAM EDECEK"

SEDEP'İN geçen eğitim-öğretim döneminde Selçuklu'nun tüm anaokulu, ilk ve orta okullarında başarı ile yürütüldüğünü belirten Selçuklu Belediye Başkanı Altay, "Yeni eğitim ve öğretim yılının başında, SEDEP ile ilgili çalışma toplantısı yaptık. Bu yılda daha heyecanla daha prensipli olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belirlediğimiz 8 temel üzerindeki çalışmalarımız bu yılda devam edecek. Çocuklarımız aybaşı itibariyle değerler eğitimiyle ilgili kitapları masalarında bulacaklar. Ayrıca ailelerimiz, öğretmenlerimiz için kitaplar ve birçok etkinlik hazırlıyoruz. Yeni yılda da SEDEP ile Selçuklu'nun değeri artmaya devam edecek. Ayrıca sayın kaymakamımıza ve paydaşlarımız Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

İlçe Kaymakamı Sabit Kaya ise, projeye destek verenlere teşekkür etti. SEDEP'e, bu dönemde gökyüzüne mesaj, tarihi şahsiyetlerden gelen mektup, SEDEP ormanı, SEDEP şenliği ve okul izci kulüpleri gibi aktiviteler dahil edilecek. Bununla birlikte vatandaşlara uygulamalı olarak anlatılması gibi aktivitelerin dahil edilmesi planlanıyor. Projenin uluslararası alanda tanınması için yürütülecek çalışmalarda toplantıda ele alınan diğer konular arasında yer aldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Selçuklu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title