Haberler

"Seher Yeli" Programının Finali Tarsus'ta Yapıldı

Abone Ol

TRT Int'ten Canlı Yayınlanan "Seher Yeli" Programının Finali Mersin'in Tarsus İlçesinde Yapıldı.

TRT INT’ten canlı yayınlanan "Seher Yeli" programının finali Mersin'in Tarsus ilçesinde yapıldı.

Tarsus Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen 75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi’ndeki programa; Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Jandarma Komutanı Ali Ataş, İlçe Emniyet Müdürü Halil Tokyürek, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Türk halk müziği sanatçısı Belkıs Akkale ile Onur Şan’ın müthiş bir ikili oluşturarak okudukları uzun hava, ağıt ve ilahiler, Tarsuslular'a duygulu anlar yaşattı. Daha önce yayınlanan 15 programda neşeli parçalara yer verilirken, Tarsus’taki programda, Türkiye'yi yasa boğan şehit askerlerin acısı nedeniyle ağıt türü parçalar seslendirildi. 90 dakika süren programın finalinde Kaymakam Erguvan ve Belediye Başkanı Kocamaz tarafından konuk sanatçılara plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Günler öncesinden planlanan program hüzünlü bir zamana denk geldi. Biz programın iptal edilmesi için müracaatta bulunduk. Ama bunun iptalinin olamayacağı belirtildi. Günün anlam ve önemine binaen yapılan programda şehitlerimiz bir kez daha anıldı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlık diliyorum” dedi.

Kaymakam Abdulhamit Erguvan da, Ramazan Bayramı'nın tüm dünyaya barış getirmesini diledi.

(EY-MT-MT-Y)

10.10.2007 09:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title