Haberler

"Sek Sek" Dans Gösterisi Seyirciyle Buluştu

Abone Ol

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinin düzenlediği "Sınırlar Ötesinde Dans" projesi kapsamında gerçekleşen "Sek Sek" dans gösterisi, Devlet Konservatuarı Salon 2003'te izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinin düzenlediği "Sınırlar Ötesinde Dans" projesi kapsamında gerçekleşen "Sek Sek" dans gösterisi, Devlet Konservatuarı Salon 2003'te izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Dans ve hareket temalı etkinliklerle beden farkındalığını oluşturmayı hedefleyen proje, 2013 Haziran ayında başladı. Türkiye, Fransa ve Gürcistan'ın farklı illerinden gelen sanatçılar, yerel halkı da dahil ederek, dans gösterileri, atölye çalışmaları, sunumlar ve etkinlikler gerçekleştirdi. Gösteride Taldans Grubu'nun kurucuları Filiz Sızanlı ve Mustafa Kaplan performanslarını sergiledi. Gerçekleşen etkinliğe birçok öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

"BİZ BU İŞE SOKAKTA BAŞLADIK"

Yıldız Teknik Üniversitesinde Elektronik ve Telekomünikasyon Mühendisliği okurken dans eğitimleri almaya başlayan Mustafa Kaplan "Sek Sek" ve projeye dahil olma süreçleri hakkında bilgi verdi. Önemli bir projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Kaplan, "Selen Akçalı, bu konuda bize yardımcı oldu. Onlar bu projeyi üretmişler. Biz de Anadolu'da turne yapmak istiyorduk. Selen'in böyle bir deneyimi daha önceden vardı. Bize 'Birlikte bu projeyi yapabiliriz, Avrupa'dan fon da bulabilirim' dedi. Biz Taldans olarak Anadolu'da 3-5 ilde gösteri yapmak istiyorduk. Her sene Avrupa'da 7-8 gösteri yapıyoruz. Türkiye'de İstanbul dışında neredeyse hiç oyun oynamıyoruz. Bu yüzden bu projede yer almak bizim çok önemliydi. Bedenle bir mekanı nasıl ölçeriz? Beden ve mimari nedir? Bunu sorgulamaya çalıştık. Yaptığımız gösteri aslında dans ile performans arasında duran bir şey. Çünkü Filiz de ben de bu işe sokakta başladık. Daha çok bedenin aştığı mekanlar, bedeni mekana yerleştirmek amacımız. Ama birçok izleyici oyunumuzu çok farklı yorumlayabiliyor. Örnek verirsem bir Ermeni hanım bana 'Ağzınıza kürdan takarak bir şey söylemeye çalışıp da söyleyememe halini anlattı' demişti" dedi.

"HERKESİN KENDİ KEPÇESİNE DOLDURACAĞI BİR ŞEYLER VAR"

Gösteriyle ilgili yorumlarını dile getiren Prof. Dr. Nezih Orhon ise, şunları söyledi:

"İletişim Bilimleri Fakültesi olarak proje ortaklarından biriyiz. Ayrıca eşim Filiz Sızanlı projede yer alıyor. Bir insanın hayata karşı bir duruş sergilemesi ve bunu sanat yoluyla anlatmaya çalışması, insanları tartışmaya davet etmesi gurur verici. Ben eşimle gurur duyuyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Üniversitesi Mustafa Kaplan Türkiye Sek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title