Haberler

Selçuk, 13. Ulusal Sinirbilim Kongresi'ne Ev Sahipliği Yaptı

Abone Ol

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Sinirbilim Araştırma Merkezi (SÜSAM) ve Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilim Derneği’nin (TÜBAS) desteğiyle düzenlenen 13. Ulusal Sinirbilim Kongresi’ne (USK) ev sahipliği yapıyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ), Sinirbilim Araştırma Merkezi (SÜSAM) ve Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilim Derneği'nin (TÜBAS) desteğiyle düzenlenen 13. Ulusal Sinirbilim Kongresi'ne (USK) ev sahipliği yapıyor. 4 gün sürecek olan ve pek çok konferans, sempozyum, panel ve sunumların gerçekleştirileceği kongrenin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene dünyaca ünlü bilim adamı Türk tıp dünyasının yetiştirdiği en önemli nörocerrahlardan Prof. Dr. Gazi Yaşargil ve eşi Dianna Yaşargil'in yanı sıra Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaşar Şen, KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Neyhan Ergene, Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özen, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilim Derneği'nin (TÜBAS) Kurucusu Prof. Dr. Nuran Hariri, TÜBAS Yönetim Kurulu Başkanı ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Selçuk Üniversitesi Sinirbilim Araştırma Merkezi (SÜSAM) Müdürü ve 13. Ulusal Sinirbilim Kongresi Eşbaşkanı Prof. Dr. Hasan Serdar Gergerlioğlu, Türk Nöroloji Derneği Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, yurt içi ve yurt dışından yüzlerce bilim insanı katıldı.

"TÜRKİYE'Yİ SALLADIĞIMIZI BİLİYORUM"

Kongrenin açılış sunumu Selçuk Üniversitesi Sinirbilim Araştırma Merkezi (SÜSAM) Müdürü ve 13. Ulusal Sinirbilim Kongresi Eşbaşkanı Prof. Dr. Hasan Serdar Gergerlioğlu yaptı. Gergerlioğlu, "Sinirbilim Araştırma Merkezi olarak bu ilk etkinliğimiz. Bu kongremizin açılış sunumunu yapmak üzere bu önemli günümüzde Prof. Dr. Gazi Yaşargil ve eşleri bizi yalnız bırakmadı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Merkezimizde çok değişik alanlardan çok değerli bilim insanlarını bir araya getirdik. SÜSAM olarak bünyemizdeki genç sinirbilimcilerle Türkiye'yi salladığımızı biliyorum. Bu konuda hiç mütevazi olamayacağım. Bu başarı, ekibimizin başarısıdır. Genç bilim insanları sayesinde geleceğin çok farklı olacağına inanıyorum. Bir beyin fırtınasıyla bu kongreyi çok iyi bir şekilde değerlendireceğimize eminim" dedi.

PROF. DR. ÖZCAN: "KONGRENİN GURURUNU YAŞIYORUZ"

Kongrenin açılışında söz alan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ise, "Beyin cerrahisi alanında dünyaya ismini altın harflerle yazdırmış olan, ülkemizin gurur kaynağı değerli hocamızı aramızda görmekten çok mutluyuz. Bu kongrenin üniversitemizde yapılmasının gururunu yaşamaktayız. Dört gün boyunca kongrede sinirbilimi alanında eminim ki çok önemli konular sunulacaktır. Bu alanla ilgilenen bilim insanlarının bu değerli kongreden en iyi şekilde faydalanacağına eminim. Kongrenin bilim dünyası adına faydalı geçmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

"İŞİMİZE HAYATIMIZI VERİYORUZ"

Ardından kongrenin açılış sunumunu yapmak üzere dünyaca ünlü bilim adamı, Amerikan Beyin Cerrahları Birliğince 'Yüzyılın Beyin Cerrahi' seçilen ve bugüne kadar pek çok ulusal ve uluslarası ödüllerle adını tıp dünyasına duyuran Prof. Dr. Gazi Yaşargil sahneye çıktı. Türk tıp dünyasının yetiştirdiği en önemli nörocerrahlardan olan Prof. Dr. Yaşargil, alandaki çalışmalarını ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Yaşargil, "Beyin çok dahiyane bir olgudur. Bizler ameliyatlar sırasında kaç hastayla sevindik kaçını sağlığına kavuşturduk kim bilir? Nasıl bir anne çocuğuna gece gündüz bakarsa beyin cerrahı da hastasına öyle bakmalıdır. Takip etmelidir hastasını. Sadece ameliyat esnasında değil, ameliyat sonrasındaki gelişmeleri de takip ediyoruz. İşimize hayatımızı veriyoruz" dedi.

Sinirbilim alanına önemli katkılarda bulunan bilim adamlarının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Yaşargil, sunumunda aynı zamanda alandaki gelişmelere de değindi.

Sunumunun ardından tüm salonun ayakta dakikalarca alkışladığı Yaşargil'e Kongre Eşbaşkanı Prof. Dr. Hasan Serdar Gergerlioğlu, teşekkür belgesi ve hat tablo takdim etti.

Kongenin ilk gününde genç sinirbilimcilerin bilgi, beceri ve perspektiflerinin gelişmesine katkı sağlanması amacıyla çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra 4 gün boyunca devam edecek kongre kapsamında moleküler ve hücreselden davranışa, yapısaldan görüntülemeye, metodolojiden deneysel modellere ve yeni tedavi stratejilerine kadar sinirbilimin her alanından konferans, sempozyum, panel ve sunumlara yer verilecek. Kongre çerçevesinde düzenlenecek olan pek çok konferans, sempozyum, panel ve sunumların yanı sıra kongrenin son günü Beyin ve Sinirbilim üzerine akademik çalışmaları olan Doç. Dr. Sinan Canan tarafından hazırlanan ve sunulan 'Beyin Konferansı' Konya Bilim Merkezi'nde halka açık düzenlenecek. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Üniversitesi Gazi Yaşargil Musa Özcan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title