Haberler

Selçuk'ta Antik Dönem Deneyimi Başlıyor

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir Selçuk'ta hayata geçen Cittantica Ephesus Park, misafirlerin beş farklı kültürel/tarihi dönemi aynı çatı altında deneyimlemesini sağlıyor.

Bilintur A.Ş. ve Tura Turizm ortaklığı ile İzmir Selçuk'ta hayata geçen Cittantica Ephesus Park, misafirlerin beş farklı kültürel/tarihi dönemi aynı çatı altında deneyimlemesini sağlıyor. 10 milyon Euro'luk yatırım ile 16 dönüm üzerine kurulan park, yerel istihdama da katkı sağlıyor.

Billintur ve Tura Turizm'in ortak girişimi BİTU, yeni projesini tamamladı. 'Cittantica Ephesus Park' ismini taşıyan bu yeni proje, İzmir Selçuk'a 2 km mesafede yer alıyor. Pagan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı mimari öğelerini barındıran tematik parkta, yine bu dönemlere ait yaşamdan kesitler yerli ve yabancı turistlerle buluşuyor.

Türkiye'nin ilk Tema parkını gazetecilere tanıtan ve 'gerçek hayat, antik deneyim' sloganı ile yola çıktıklarını anlatan Bilintur A.Ş. Müze Projeleri ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Barış Üstünkaya, ülkemizi ve kültürümüzü tüm dünyaya anlatmak, aynı zamanda yerel istihdama katkıda bulunmak amacıyla Cittantica'yı hayata geçirdiklerini belirtti. Üstünkaya, şunları kydetti: "İnsanlığın varoluşundan bu yana değişmeyen bir tek şey var ise o da duygularımız… Yaşayışlar, inanışlar, gelenekler farklı olsa da duygular değişmiyor. Biz Cittantica Ephesus Park'ta Pagan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemini yaşatmakla kalmıyor, tüm bu duyguları ziyaretçilerimize hatırlatmaya ve o günleri her anlamda hissettirmeye çalışıyoruz. Bu deneyimi her yıl, iki buçuk milyondan fazla yabancı ve yerli turiste yaşatmayı hedefliyoruz. Yakın zamanda da dünyada başka bir örneği olmayan bu tesisin benzerlerini Anadolu'nun farklı yerlerinde hayata geçireceğiz."

Yerel istihdama katkı

Cittantica'da şu anda 110 kişiye istihdam sağlanıyor. Bu sayının çok yakın zamanda 200 kişiye ulaşması hedefleniyor. Parkta tüm çalışanlar döneme ait kıyafetlerle ziyaretçileri karşılıyor. Ayrıca yerel el sanatçılarının hizmet verdiği alanlar da park içinde yer alıyor. Osmanlı döneminden esinlenilerek Arasta ismi verilen bu pazar alanında cam, sandalet ve yemeni, zeytinyağı ve sabun, takı, nakış ustaları, çini sanatçısı, dönem kıyafetleri satıcısı ve baharatçı bulunuyor.

Beş Dönem Bir Arada

Geçmişi günümüze bağlayan bir köprü niteliğindeki tematik parkta, 1000 m²'lik Artemis tapınağı şeklindeki ana yemek salonu, VIP restoran, beş adet alakart yiyecek-içecek noktası, bir adet pazar yeri, bir adet de hediyelik eşya mağazası yer alıyor. Ana yemek salonunda özellikle Antik Yunan ve Roma dönemini anlatan sekiz farklı film ziyaretçilerle buluşuyor. Yine hem bu salonda hem de diğer yemek alanlarında 20 farklı mönü ziyaretçilere ikram ediliyor.

Ayrıca dönemin önemli olaylarını anlatan tiyatro gösterileri de İzmir Sanat Etkinlikleri Merkezi oyuncuları tarafından sergileniyor. Özellikle Efes Antik Kenti'nin gördüğü en ihtişamlı şölenlerden biri olan Marcus Antonius ve Kleopatra'nın şehre girişi, Marcus Antonius'un, Kleopatra'yı karşılayışı, bu şölende gerçekleşen danslar ve gladyatör dövüşlerinin tasvir edildiği Efes Roma Dönem Prodüksiyonu ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tema Vakfı Selçuklu İzmir Roma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title