Haberler

Selçuk'ta Spor Fizyolojisi Etkinliği

Abone Ol

Türk Fizyolojik Bilimler Derneği etkinlikleri çerçevesinde Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Spor Fizyolojisi Bilim Dalı’nın organize ettiği “Egzersiz Fizyolojisi Okulu” programı başladı.

Türk Fizyolojik Bilimler Derneği etkinlikleri çerçevesinde Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Spor Fizyolojisi Bilim Dalı'nın organize ettiği "Egzersiz Fizyolojisi Okulu" programı başladı.

Selçuk Tıp Fakültesi Beyhekim Toplantı Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nevzat Kahveci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Deneysel Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nilsel Okudan, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

BU TÜR ETKINLİKLER ÖĞRENCİLERE YOL GÖSTERİYOR

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Gökbel, "Bu etkinlik, yıllardan beri beraber çalıştığım, yurtiçi ve yurtdışı toplantılarda ve çeşitli çalışmaları beraber yürüttüğüm ve değerlendirdiğim arkadaşlarımı görme fırsatı vermesinden dolayı benim için son derece önemlidir. Ben bu tür etkinlikleri çok önemsiyorum. Çünkü bunlar öğrenciye gelecekte çalışmak istediği alanı belirlemesi konusunda yardımcı oluyor. Ben de katıldığım böyle bir etkinlikle fizyoloji alanında çalışmalar yapmaya karar vermiştim. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AÇILIŞ SUNUMU REKTÖR GÖKBEL'DEN

Açılış konuşmasının ardından 'Egzersiz Fizyolojisine Giriş ve Tarihçesi' konulu sunumunu gerçekleştiren Rektör Gökbel, fizyolojinin tarihsel gelişimi, egzersiz alanının tarihsel gelişimi ve bu alanın Türkiye'deki gelişimi ve değişimi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nevzat Kahveci, Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e katılımı ve gerçekleştirdiği sunum için teşekkür sertifikası takdim etti.

DOPİNG HAKKINDA DA BİLGİ VERİLECEK

19-20 Haziran tarihleri arasında devam edecek olan Egzersiz Fizyolojisi Okulu programında katılımcılara alanında uzman akademisyenler Egzersiz ve Kan, Egzersizde Solunumun Düzenlenmesi, Egzersizde Dolaşımın Düzenlenmesi, Egzersiz Metabolizması, Egzersiz ve Hareket Sistemi, Doping ve Ergojenik Yardımcılar ve Fiziksel Performansı Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri gibi konularda sunumlar gerçekleştirilecek. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Üniversitesi Hakkı Gökbel Oktay Sarı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title