Haberler

Selçuk Tıp'ta Eğitim Sorunları Tartışıldı

Abone Ol

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi'nde düzenlenen 'Eğitim Komisyonu Toplantısı'nda eğitim sorunları tartışıldı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi'nde düzenlenen 'Eğitim Komisyonu Toplantısı'nda eğitim sorunları tartışıldı.

Toplantıya Dekan Prof. Dr. Oktay Sarı ile Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar, Başkoordinatör Prof. Dr. İlknur Uysal ve yardımcıları, dönem koordinatörleri ve komisyonda bulunan öğretim üyeleri katıldı. Toplantıda tıptaki eğitimin durumu değerlendirildi ve seçmeli dersler ile derslerin içeriği konuşuldu. Derslerin içeriği tartışılarak, iletişim, tıp hukuku, tamamlayıcı tıp, ağız ve diş sağlığı, bilim felsefesi, beslenme, akupunktur, kaplıca tedavisi, hijyen, alternatif tedavi yöntemleri gibi konularında alanında uzman akademisyenlerin ders vermesine karar verildi.

Toplantıya başkanlık eden Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, gelecek yıl öğrencilere verilecek derslerin içeriğinin zenginleştireceğini ve akademisyenler ile öğrencilerin görüşleri alınarak program oluşturulacağını, seçmeli derslerin konulacağını söyledi. Tıp eğitiminde çeşitli değer, tutum, davranış ve becerilerin kazandırılmasına yönelik uygulamaların eğitim programları içerisinde paylarının artırılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Sarı, "Fakültemizde mezuniyet öncesi öğrencilerimizi ne kadar iyi yetiştirirsek, ülkesine ve milletine o kadar faydalı olacağına inanıyoruz. Mesleki becerinin yanı sıra farklı uzmanlık alanlarında da bilgi sahibi olmanın başarıda önemli rolü vardır. Bilgi ve kültür birikimine sahip öğrencilerin mesleklerinde daha başarılı ve mutlu olacağını düşünüyorum. Özellikle iletişim, tıp hukuku ve bilim felsefesi gibi dersler, öğrencilerimize büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında ders içeriklerinin toplumun ihtiyaçları göz önünde bulundurularak güncellenmesi, tamamlayıcı tıp yöntemleri ile iletişim derslerinin konulması planlandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Üniversitesi Oktay Sarı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title