Haberler

Sele Kapılan Kadın Halen Bulunamadı

Abone Ol

Trabzon'un Yomra ilçesinde geçen ay etkili olan selde ölen Şakire Ateş'in olay sırasında kolundan tutan ve sele kapılarak kaybolan gelini Neriman Ateş, AFAD, İl Özel İdare, JÖAK, Sahil Güvenlik ve belediye ekipleri ile yakınlarının iş makineleri desteğindeki tüm aramalarına rağmen halen bulunamadı Neriman Ateş'in bulunması için günlerce çaba gösteren ekipler, Ateş'in bulunmasından ümit kesilince ailesinin onayıyla arama çalışmalarına son verdi

TUNCAY BEKAR  - Trabzon'un Yomra ilçesinde geçen ay etkili olan selde ölen Şakire Ateş'in olay sırasında kolundan tutan ve sele kapılarak kaybolan gelini Neriman Ateş, AFAD, İl Özel İdare, JÖAK, Sahil Güvenlik ve belediye ekipleri ile yakınlarının iş makineleri desteğindeki tüm aramalarına rağmen halen bulunamadı.

İlçenin Taşdelen köyünde 19 Ağustos'ta fındık toplayan Şakire Ateş (75) ile gelini Neriman Ateş (55), heyelana kapılarak kayboldu. Şakire Ateş, olaydan kısa süre sonra komşusu Ali Osman Kaşıkçı tarafından  bulundu.

Neriman Ateş'in de bulunması için yakınları ve komşuları başta olmak üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Özel İdare, Trabzon ve Yomra belediyeleri, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ankara'dan gelen Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına (JÖAK) bağlı ekipler ile çeşitli ilçelerden gelen gönüllüler, arama kurtarma çalışması başlattı.

İş makineleri desteğinde heyelan yaşanan bölge başta olmak üzere yakındaki dere yatağı ile bu derenin bağlandığı Karadeniz'in sahil kesiminde günlerce aranan Neriman Ateş, ekiplerin tüm çabalarına rağmen bulunamadı. Bu süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras'ın da aralarında bulunduğu bir çok yetkili Ateş ailesini ziyaret edip destek oldu.

Arama çalışmalarında umutların tükenmesi üzerine Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Ateş ailesi ile görüşüp, Nerimen Ateş'in tüm aramalara rağmen bulunamadığını belirterek, aileden, kendilerinden yapılmasını istedikleri başka bir çalışma olup olmadığını sordu. Aile de Sağıroğlu'ndan Neriman Ateş'in cesedininin bulunması, en azından bir mezarının olması için son bir umutla iş makinesi istedi. Sağıroğlu'nun sağladığı bir eskavatör ile kaybolduğu bölgede yaklaşık 20 saat daha aranan Neriman Ateş'in cesedine ulaşılamayınca umutları tükenen Ateş ailesi, Sağıroğlu'nu telefonla arayarak arama çalışmalarına son verilmesini istedi. Böylece Ateş'i arama çalışmaları tamamlandı.

Ölen Şakire Ateş'in eşi Murat Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay günü sabah saatlerinde gelinleri Neriman Ateş ve Güner Ateş'in fındık toplamaya gittiğini, eşi Şakire Ateş'in de kendisine kahvaltı hazırladıktan sonra akrabalarının otomobil ile gelinlerinin yanına gittiğini söyledi.

Sabah saatlerinde havanın güneşli olduğunu ancak saat 13.00 sıralarında yağışın etkili olmaya başladığını anlatan Ateş, şöyle devam etti:

"Kardeşimin oğlu Eşref Ateş de orada fındık topluyordu. Eşime dedi ki 'yenge gitme, yağmur biraz dinsin'. Gelinim Neriman Ateş 'biz gideceğiz' dedi. Sonra oradan araba yoluna indiler. Eşim gelinlerime demiş ki 'beni bırakın, ben Eşref ile gelirim' ancak bırakmadılar. Çocuklar da vardı yanlarında. Sonra yola çıktılar ve konuştukları yerden 50-60 metre sonra çocuklar çamura girmişti. Onları kurtarmak istediler. O sırada eşim Şakire ve gelinim Neriman Ateş sele kapıldı. Sonra arama çalışması yapıldı eşimi buldular ancak gelinim Neriman Ateş halen bulunamadı."

Olay anında eşi ve gelinin kaybolduğu vadiden büyük miktarda hafriyat ve su gittiğini belirten Murat Ateş, "Gelinim Neriman, denize mi gitti yoksa bir köhne yerde hafriyat mı üstüne geldi, onu Allah bilir, biz bilemeyiz. Arama dersen bu kadar olur, Ankara'dan adam geldi buraya. Allah ne yazmışsa onu göreceksin çare yok" diye konuştu.

Neriman Ateş, kayınvalidesi ile kol kola yürürken sele kapıldı

Şakire Ateş'i bulan komşusu Ali Osman Kaşıkçı ise olay sonrası Şakire ve Neriman Ateş'in kaybolduğu bölgeye gittiğini ve çevrede dolaşırken Şakire Ateş'i bir fındık ağacının kökünün yanında çamura saplanmış halde bulduğunu ancak Neriman Ateş'i bulamadıklarını ifade ederek, "İsterim ki o genç anamızın, kardeşimizin bir kolunu bulsak da bir mezarı olsa. Ama bulamadık, onu dere götürdü" dedi.

Görgü tanığı Aynur Kaşıkçı da olay günü fındık topladıktan sonra evine dönerken sel yaşandığını kaydederek, Neriman Ateş'in olay anında kayınvalidesi Şakire Ateş'in kolundan tuttuğunu ve önlerinde yürürken çamura saplanan çocuklarını kurtarmak isterken Şakire Ateş ile sele kapıldığını anlattı. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Sağıroğlu Murat Ateş Trabzon Yomra Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title