Haberler

Sempatik Olduğum Kadar Sportmenim" Projesi Sona Erdi

Abone Ol

Elazığ’da İçişleri Bakanlığı’nca düzenlenen ve Dernekler Dairesi Başkanlığı’nca desteklenen “Sempatik Olduğum Kadar Sportmenim” adlı proje sona erdi.

Elazığ'da İçişleri Bakanlığı'nca düzenlenen ve Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca desteklenen "Sempatik Olduğum Kadar Sportmenim" adlı proje sona erdi.

Projenin sona ermesi nedeniyle Down Sendromlular Derneği Elazığ Şubesi'nde kapanış programı düzenlendi. Programa, Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, Elazığ Belediye Başkan Vekili Karahan Çelik, Down Sendromlular Derneği Elazığ Şube Başkanı Fethi Ahmet Balın, eğitim gören çocuklar ve aileleri katıldı. Burada konuşan Balın, 2014 yılından bu yana yürütülen proje çerçevesinde yürüttükleri çalışmaları anlattı. Proje kapsamında sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapıldığını anlatan Balın, "30 Down Sendromlu çocuğumuza 8 ay boyunca eğitim ve öğretim kursları verildi. Tabi bu eğitimler özel eğitimciler ve rehber öğretmenler eşliğinde tamamlandı. Bu Türkiye'de de ilk oluyor" dedi.

Proje çerçevesinde Down Sendromlulara yönelik Türkiye'de ilk defa atletizm oyunları gerçekleştirildiğine de dikkat çeken Balın, "Bu da bir artı oldu. Bu çocuklarımızı sosyal hayatın içerisine dahil etme noktasında bu projelere çok ihtiyaç duyuyoruz. Çocuklarla birlikte anneleri de sosyal hayat içerisine dahil etmiş oluyoruz. Onun için bu projeyi 8 ay boyunca yoğun ve güzel bir şekilde gerçekleştirdik. Burada emeği geçen özellikle hem yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, üyelerimize, o çocukların annelerine ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitim gören çocuklar kurslarda öğrendiklerini sergileyerek, çayda çıra oynadı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Karahan Çelik Türkiye Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title